Schets Mercedes-Benz GLC 2015

Woensdag is het zover, dan onthult Mercedes-Benz de GLC, de cross-over die de GLK vervangt. Nu verstrekt het merk alvast een schets en enige informatie.

De tekening maakt een ding duidelijk: de vierkante SUV Mercedes GLK is niet meer. De opvolger, die GLC gaat heten en woensdag aanstaande wordt gepresenteerd, is een moderne cross-over met vloeiende lijnen. Dat zie je bijvoorbeeld aan de ronde daklijn. De ruimte die hierdoor verloren gaat vangt Mercedes-Benz op door de auto grotere afmetingen te geven. Dat zou ook nog eens ten goede komen aan extra bagageruimte. 

Het merk uit Stuttgart laat alvast weten dat het interieur veel overeenkomsten zal vertonen met dat van de C-Klasse (vandaar de 'C' in de naam). Dat is beslist niet slecht want deze World Car of the Year kreeg veel elementen en technische snufjes mee van Mercedes' topmodel de S-Klasse.

Mechanisch is de GLC identiek aan de C-Klasse. De cross-over zal de meeste motoren van de C overnemen en zo tot 19 procent zuiniger rijden dan de GLK, zo belooft de Duitse fabrikant. Mercedes stelt verder dat de nieuwkomer 'uitmuntende off-road kwaliteiten' meekrijgt, maar het is nog onzeker of vierwielaandrijving standaard is. 

Er komt een AMG-uitvoering en ook een plug-in hybride

Leuk nieuws voor performance-enthousiasten is dat er, op latere termijn, een AMG-uitvoering van de GLC-Klasse komt. Deze krijgt de naam GLC 63 en een V8-motor van 4 liter inhoud. Ook voor milieuliefhebbers zou een apart model verschijnen, de plug-in hybride GLC 350. Verder brengt Mercedes in de toekomst een aparte carrosserievariant uit, gebaseerd op de conceptcar GLC Coupé, om te concurreren met de BMW X4. 

Woensdag 17 juni wordt de GLC 'op papier' onthuld. De cross-over is voor het eerst in levende lijve te zien op de IAA-autoshow in Frankfurt, halverwege september. De showroomintroductie is eind dit jaar.