Voor het eerst verschijnt de Mini Countryman in Park Lane-editie. Deze bekende uitvoering staat voor exclusiviteit, maar krijgt in de Countryman Park Lane Chili een sportieve twist. 

In 1987 verscheen voor het eerst een Mini Park Lane, in 2005 volgde de moderne Mini in deze outfit. Net als de Londense straat aan het Hyde Park verwijst 'Park Lane' bij het automerk naar exclusiviteit waarmee je je kunt onderscheiden. Dit keer past Mini het kleur- en designconcept toe op de Countryman. Het resultaat wordt momenteel geshowd op de autoshow in Genève en is vanaf juli te koop. 

De body van de Mini Countryman Park Lane is afgewerkt in Earl Grey metallic lak. De nieuwe tint Oak Red is toegepast op het dak, de spiegelkappen en de striping die je voor, achter en opzij ziet. Ook voor accenten als de richtingaanwijzers is Oak Red gekozen. De wielen daarentegen zijn uitgevoerd in Turbo Fan Dark Grey. Ze zijn 18 inch groot. Zilverkleurige details sieren het exterieur eveneens; deze zijn afkomstig uit het Mini All4 Exterior-pakket.

Ook als Countryman Park Lane Chili

In het interieur vind je de nodige Cross Stripe Grey accenten op de middenconsole, de cockpit en de deuren. Hier is geen rood maar juist Carbon Black geselecteerd voor de afwerking. Als de edition wordt uitgebreid met het Countryman Park Lane Chili-pack krijgt het interieur mede daardoor een sportieve uitstraling. De sportstoelen hebben een stoffen/lederen bekleding in Parallel Lines Light Tobacco.

Mini Countryman Park Lane

De pittige Park Lane Chili komt standaard met automatische airco, boordcomputer, regensensor, Sport-knop, sportstuurwiel met multifunctionele bedieningsknoppen, velouren vloermatten en een Opberg- en Licht-pakket. Verder voegt het Chili-pack xenon-verlichting toe, plus led-mistlampen en - zonder extra kosten - het Chrome Line Exterior-pakket.

Er worden acht varianten gebouwd: de Cooper, Cooper S, Cooper D en Cooper SD - alle met voorwiel en met All4-vierwielaandrijving. Maar of ze allemaal in Nederland verkrijgbaar zullen zijn weten we nog niet. Ook de prijzen worden op later tijdstip bekendgemaakt.