Schets elektrische SUV Audi

Audi kondigt een elektrisch aangedreven SUV aan. De auto heet waarschijnlijk Q8 e-tron en komt over een jaar of 3 op de markt.

Audi kondigt de komst van een elektrisch aangedreven SUV aan en geeft meteen een sneak preview. Tijdens de presentatie van de jaarcijfers werd een tekening getoond die een tipje van de sluier oplicht. De auto gaat waarschijnlijk Q8 e-tron heten, maar die naam is nog niet bevestigd.

De Q8 wordt op de Q7 gebaseerd, maar krijgt een veel gestroomlijnder design dan het huidige topmodel van Audi’s Q-range. De componenten van de elektrische aandrijflijn komen deels bij de R8 e-tron vandaan, de elektrische sportwagen die Audi op dit moment op de autosalon van Genève laat zien.

Of de Q8 net zoveel vermogen (340 kW, oftewel 462 pk) als de R8 krijgt is niet bekend. Wel zal de SUV net als de R8 twee elektromotoren hebben, een bij de vooras en een bij de achteras. Het batterijpakket is met 100 kWh nóg krachtiger dan dat van de R8, wat nodig is om het extra gewicht van de Q8 te compenseren.