1.0 TSI-motor 272 pk

De rol van de brandstofmotor is nog lang niet uitgespeeld. Volkswagen heeft een 1.0 driecilindermotor met 272 pk ontwikkeld om dat te laten zien.

Volkswagen toont op het Motor Symposium in Wenen een 1,0 liter driecilinder benzinemotor met 272 pk. Het merk wil daarmee aantonen dat er nog heel veel potentie zit in brandstofmotoren, met wat hulp van turbotechniek. De 1.0 TSI heeft ook nog een elektrische turbo, techniek die Volkswagen binnenkort op de markt brengt.

De 1.0 met 272 pk vermogen en 270 Nm koppel is een doorontwikkeling van de driecilindermotor die Volkswagen gebruikt in de Polo, waar die motor nu maximaal 110 pk levert. Om tot 272 pk te komen heeft Volkswagen naast een elektrische turbo ook techniek van zijn rally-auto, de Polo WRC, in de motor gebruikt. De krachtige 1.0 TSI is voor nu nog een showcase en zal niet op korte termijn terug te vinden zijn in productiemodellen.

Ook op dieselgebied ziet Volkswagen met hulp van de e-booster (elektrische turbo) veel mogelijkheden. Een vermogen van 100 kW (136 pk) per liter behoort volgens Volkswagen op de korte termijn tot de mogelijkheden.