Toyota geeft een indicatie van de prijs van de nieuwe Prius. De hybride is vanaf februari verkrijgbaar vanaf minder dan 30.000 euro. Ook weten we nu eindelijk het verbruik, het vermogen en de CO2-uitstoot: 1 op 33,3, 122 pk en 70 g/km.

Toyota geeft de ontbrekende specificaties van de nieuwe Prius vrij. Het merk lost de beloftes in, de Prius is inderdaad de zuinigste en schoonste niet-stekker-hybride die je kunt kopen vanaf februari. Het merk geeft een verbruik op van 3 l/100 km (1 op 33,3), de CO2-uitstoot bedraagt in theorie 70 g/km.

Het merk komt ook met vermogensspecificaties van de aandrijflijn. De nieuwe Prius heeft met een systeemvermogen van 122 pk iets minder power dan het uitgaande model, maar zet soortgelijke prestaties neer omdat de auto lichter en efficiënter is geworden. Accelereren van 0 naar 100 km/u doet de nieuwe Prius in 10,6 seconden en bij 180 km/u vindt de hybride het mooi geweest. De 1.8 benzinemotor alleen levert een vermogen van 98 pk, als de Prius volledig elektrisch rijdt dan staat er 72 pk elektropower ter beschikking. Goed nieuws: de nieuwe Prius mag een aanhangwagen trekken, van maximaal 725 kilogram.

Toyota zet het nieuwe model in februari in de showroom. De volledige prijslijst volgt nog, maar het merk geeft wel al een indicatieve vanafprijs van ‘minder dan 30.000 euro’.