Toyota presenteert op de autoshow van Tokio eind deze maand de S-FR Concept. Dit is een eigenwijs sportautootje met lichtgewicht koets.

Toyota werkt niet alleen aan een Supra-opvolger, maar houdt zich ook bezig met meer betaalbare opties. De S-FR Concept die het merk eind deze maand op de Tokyo Motorshow onthult toont hoe een mogelijke, compacte sportauto van Toyota eruit zou kunnen zien.

De S-FR heeft een motor die net achter de vooras ligt, waardoor de gewichtsverdeling volgens het merk ideaal is. Alles draait om een pure rijbeleving, daarom gaat schakelen met de hand en vindt de aandrijving op de achterwielen plaats.

De S-FR is volgens Toyota ‘ongelofelijk licht’. Hoe licht, dat is net als andere technische specificaties nog niet bekend. Wel weten we dat de lengte van de S-FR net iets minder dan 4 meter is. De directe besturing en rijbeleving moeten deze auto een trouwe fanbase bezorgen. Het merk wil ‘mens en machine dichter bij elkaar brengen’.

Het klinkt allemaal alsof er goed over nagedacht is en het productiemodel al staat te wachten in coulissen. Toch is er nog niets bekend over een eventueel productiemodel, laat staan of dat ook naar Nederland komt.