Tesla Model S

Tesla heeft een software-update doorgevoerd op de Model S. Die maakt het mogelijk om semi-autonoom te rijden.

Tesla heeft enkele nieuwe functies aan de Model S toegevoegd met de nieuwste, 7.0 software. De nieuwe software maakt van de Tesla Model S bijna een zelfrijdende auto. Systemen die de auto in zijn rijbaan kunnen houden kennen we al van diverse andere merken, een primeur is dat de Model S ook automatisch van rijbaan kan wisselen. Een tikje op de knipperlichtstengel volstaat.

Verder introduceert Tesla een actieve, ‘verkeersbewuste’, cruise control en systemen die helpen om een aanrijding te voorkomen, door de auto vanzelf uit te laten wijken. De elektronica grijpt ook in als de Model S naast de weg dreigt te raken.

Tesla benadrukt dat de bestuurder nog steeds zelfs verantwoordelijk is, maar dat de nieuwe zelfrijdende functies meer comfort bieden op lange afstanden. De nieuwe functies maken gebruik van hardware die sinds oktober 2014 wordt ingebouwd in nieuwe Tesla-modellen. Auto’s van voor die tijd krijgen de nieuwe functies dus niet.

Toch brengt de softwareupdate ook voor oudere Tesla’s nieuws, de lay-out van het beeldscherm is namelijk opgefrist. De update wordt ‘draadloos’ uitgevoerd, eigenaren hoeven hiervoor niet naar de dealer.