Opel neemt niet alleen de Astra hatchback mee naar de IAA in Frankfurt volgende week, maar ook de Sports Tourer. Die is vanaf december te bestellen.

Meer Opel Astra-nieuws op de IAA in Frankfurt volgende week. Opel onthult vandaag de nieuwe Astra Sports Tourer, die samen met de Astra hatchback op de Duitse autoshow zal schitteren. De Sports Tourer biedt 26 mm meer hoofdruimte achterin en 28 mm meer beenruimte dan het uitgaande model.

De maximale laadruimte is 1.630 liter. Daarvoor moet je wel de achterbank in drie delen omlaag klappen. Hoeveel liter de Astra Sports Tourer slikt met de achterbank omhoog heeft Opel nog niet bekend gemaakt. De achterklep is volgens de laatste mode te openen door je voet te bewegen bij de achterbumper. Daarvoor moet je wel de optie ‘keyless entry’ hebben aangekruist. Andere interessante opties staan onder noemer Flex Organizer. Met rails, netten en andere handigheidjes kun je de bagageruimte naar eigen inzicht inrichten.

Opel gaat de Sports Tourer leveren met verschillende benzine- en dieselmotoren, de vermogens lopen uiteen van 95 tot 200 pk. De orderboeken worden in december geopend en dan kunnen we je ook de prijzen vertellen.