Ford Focus RS

Ford heeft de prestatiecijfers van de Focus RS bekend gemaakt. De ‘snelste RS ooit’ sprint in 4,7 seconden van 0 naar 100 km/u.

Dat de nieuwe Ford Focus RS 350 pk heeft wisten we al. En dat ‘ie zijn vermogen uit een 2,3 liter viercilinder EcoBoost-motor haalt ook. Maar de prestaties waren tot nu toe geheim. Nu maakt Ford ze bekend, de RS sprint in slechts 4,7 seconden van 0 naar 100 km/u en haalt een topsnelheid van 266 km/u.

Om het maximale eruit te halen is de RS voorzien van launch control. De bestuurder schakelt dan deze functie in, zet de versnellingsbak in de eerste versnelling en laat de koppeling los, waarop de RS er als een bezetene vandoor gaat. Een lampje geeft het ideale schakelmoment aan.

De RS heeft een koppel van 400 Nm, dat in de overboostfunctie voor maximaal 15 seconden verhoogd kan worden naar 470 Nm. Het 4WD-systeem zorgt er automatisch voor dat de krachten optimaal verdeeld worden over de wielen.  

De levering van de nieuwe Focus RS start begin 2016. De Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend maar aan de hand van de Duitse prijs kunnen we wel al een indicatie geven: iets minder dan 50.000 euro.