Tesla Superchargers

Tesla praat met meerdere autofabrikanten over het delen van zijn Superchargers. Het netwerk is inmiddels zo omvangrijk, dat het interessant is voor alle bestuurders van elektrische auto’s.

Tesla wil zijn netwerk van Superchargers openstellen voor andere fabrikanten. Het merk praat daarvoor met meerdere fabrikanten, zo heeft Tesla CEO Elon Musk tijdens een presentatie in Duitsland gezegd.

Onder die fabrikanten is in ieder geval een Europees, maar geen Duits automerk. Tesla maakt pas meer bekend als de overeenkomsten officieel zijn. Uiteraard moeten de andere merken Tesla betalen voor het gebruik, maar de auto’s moeten ook technisch voldoen aan de standaarden die Tesla hanteert. 

Tesla hoopt met het delen van de laadpunten inkomsten te genereren die weer gebruikt kunnen worden om meer Superchargers te openen. Het Amerikaanse merk heeft inmiddels in Europa meer dan honderdvijftig laadpunten, maar op vele diverse belangrijke knooppunten ontstaan al ‘laadfiles’, omdat teveel mensen gebruik willen maken van de laadpalen.