De onthulling laat nog even op zich wachten, maar Skoda komt nu alvast met de eerste informatie over de Kodiaq. Slimme interieuroplossingen, veel ruimte en moderne motoren zijn de speerpunten van de nieuwe SUV.

De onthulling van de Kodiaq is aanstaande en daarom komt Skoda alvast met wat informatie over de nieuwe SUV. Het merk claimt dat de Kodiaq de grootste bagageruimte in zijn klasse heeft, met een maximale laadruimte van 2.065 liter als de achterbank omlaag is geklapt. Die achterbank is ook te verschuiven, zodat je kunt kiezen tussen meer been- of laadruimte. Optioneel levert Skoda de 4,70 meter lange Kodiaq zelfs met zeven zitplaatsen.

De Kodiaq is met diverse nieuwe handigheidjes uit te rusten, zoals een deurbeschermer. Deze plastic lip klapt naar buiten op het moment dat je het portier opent. Hierdoor kun je schade aan de lak van zowel je eigen als andere auto’s voorkomen bij het uitstappen. Een ander nieuwtje is het Sleep Comfort Package met speciale hoofdsteunen voor lange autoreizen. Uiteraard wordt de Kodiaq voorzien van de nieuwste multimediasystemen, met WiFi-functies via 4G-verbinding en integratie van smartphones.

Skoda gaat de Kodiaq leveren met twee TDI dieselmotoren en drie TSI benzinemotoren, waarvan de krachtigste 180 pk heeft. Diverse motorversies zijn te combineren met een automaat, vierwielaandrijving en intelligente dempers.

De Kodiaq staat begin 2017 in de showroom, het publieksdebuut vindt plaats op de autosalon van Parijs in oktober.