In de warmste week van het jaar presenteerde Tesla zijn toekomstplannen. Dichterbij op de planning staan de diverse modellen waarvan we deze week de prijzen konden melden, zoals de Audi A5 en Hyundai Ioniq.

Maar eerst dus Tesla. Het merk dat de afgelopen tijd veelvuldig in het nieuws was heeft zijn toekomstplannen gepresenteerd, het tweede deel van het masterplan van CEO Elon Musk. Tesla gaat in de toekomst inzetten op zelfrijdende techniek en deelautoprogramma’s. Ook komen er twee nieuwe modellen, een pick-up en een compacte SUV.

Wanneer dit plan wordt voltooid heeft Tesla niet bekend gemaakt, maar gelukkig was er genoeg ‘tastbaar’ nieuws deze week. Zo konden we de prijzen van de Hyundai Ioniq, Mercedes-Benz E-Klasse Estate, Audi A5 en R8 Spyder deze week bekend maken. Al deze modellen komen nog dit jaar op de markt. Dat geldt ook voor de vernieuwde Fiat Qubo, die vorig weekend werd onthuld.

McLaren 650S Can-Am

Verder was er deze week nieuws  over drie speciale uitvoeringen, de Toyota Prius Dark en White Edition, de uitzwaai- BMW M5 Competition Edition en de McLaren 650S Can-Am. De M5 heeft als enige ook technische aanpassingen, waarmee het vermogen stijgt naar maar liefst 600 pk.

In de categorie studiemodellen hebben we twee nieuwtjes, de nostalgische Jeep 75th Salute Concept en een nieuw studiemodel van Mitsubishi, dat volgende maand op de autoshow van Indonesië wordt onthuld. Het weekoverzicht is uiteraard niet compleet zonder autotest. Deze week publiceerden we onze bevindingen met de nieuwe Suzuki Baleno.