Op internet zwerven plaatjes rond van meerdere mysterieuze concept cars. Volkswagen-fans zijn ervan overtuigd dat het gaat om toekomstige elektrische modellen van dat merk.

Zijn deze studiemodellen de voorbode van een elektrische modellen van Volkswagen? Fansite VW Vortex en diverse Britse media denken van wel. De ontwerpen zijn anders dan we van Volkswagen gewend zijn, al passen de auto’s wel in de lijn die het merk heeft ingezet met de I.D. Concept. Die auto is de voorbode van het eerste elektrisch aangedreven model in een lijn van toekomstige ‘zero emission’-auto's van Volkswagen.

De coupé op de eerste drie foto's heeft vleugeldeuren en vloeiende lijnen. Aan de voorkant zou je een vleugje Volkswagen kunnen ontdekken, maar de rest van de carrosserie is niet specifiek aan een merk toe te schrijven. Datzelfde geldt voor de stadsauto die je op afbeelding 4 ziet. Het busje op de foto’s 5 en 6 zou een nieuwe interpretatie kunnen zijn van de Bulli concept car uit 2011.

Alle tekeningen zijn uitgelekt via het European Union Intellectual Property Office. Of ze echt van Volkswagen zijn? De toekomst zal het leren.