Voor staatshoofden en supersterren die bescherming zoeken komt de ultraluxe limousine Mercedes-Maybach S 600 Pullman in gepantserde versie- de Guard - eraan. 

Mercedes-Benz presenteert de Mercedes-Maybach S 600 Pullman Guard. Aan de ene kant is het een super-de-luxe S-Klasse Pullman limousine, aan de andere kant is het een pantservoertuig. Want denk maar niet dat de inzittenden eenvoudig aangevallen kunnen worden. 

De onder het label 'Guard' aangebrachte modificaties beschermen de passagiers tegen kogels en explosieven. Zelfs de bodem van de wagen is verstevigd. De beschermende structuren zijn geïntegreerd in de bodybasis en overlappen of grijpen op elkaar in. Ook aan de gevolgen van bijvoorbeeld granaten is gedacht. Zo hebben de ramen een coating die ervoor zorgt dat er geen splinters de passagiersruimte binnenkomen.

De plaatsing van de stoelen is zodanig dat de passagiers, die toch al achter extra donker getint glas zitten, grotendeels 'verborgen' blijven achter de verstevigde raamstijlen. De zetelopstelling van de vier passagiers is dan ook tegenover elkaar. De scheidingswand tussen de chauffeur en passagiers kan met een druk op de knop ondoorzichtig gemaakt worden. De wand biedt trouwens geen bescherming, dat zit in de achterzijde van stoelen en vooral hoofdsteunen. Een automatisch systeem vergemakkelijkt het openen en sluiten van de verzwaarde deuren.  

Dit vlaggenschip van het Mercedes-gamma kan geheel op maat worden geïndividualiseerd. Voor autoriteiten zijn zaken als sirenes, noodaggregaten en communicatiesystemen leverbaar. De prijzen beginnen bij circa 1,5 miljoen euro.