Mijn Autokopen.nl

Nationaal Oldtimer Festival 2014

Combinatieticket met Paddock Porsche

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Skoda 1000 MB (1966-1969)

Het Nationaal Oldtimer Festival wordt dit jaar gecombineerd met Paddock Porsche - alsof het festival zelf al niet voldoende activiteiten biedt. Van toertocht tot Dukesfest.

Het wordt op zondag 10 augustus 2014 druk op het Circuit Park Zandvoort. Naast het Paddock Porsche-evenement wordt ook het Nationaal Oldtimer Festival georganiseerd. De eerste duizend eigenaren van een oldtimer, ouder dan 25 jaar, krijgen gratis toegang (bestuurder en auto) tot de showpaddocks. Ook daarna geldt voor eigenaren van klassiekers een voordeelprijs, zodat we flink wat oldtimers verwachten die door het publiek bezichtigd kunnen worden. 

Op de Clubpaddock showen de leden van Nederlandse oldtimer- en autoclubs ruim zevenhonderd auto's. De mooiste oldtimers vind je bij het Meguiar's Concours d'Élégance, waar een jury de wagens beoordeelt. Naast de bekers kunnen deelnemers prijzen winnen als een gratis taxatie of een CineCars DivaAward - een filmpje en fotoset van hun klassieker. 

Rijden met de oldtimers

Maximaal 150 auto's rijden 's ochtends de Nationale Oldtimer Toertocht. Zij vertrekken vanaf een centrale locatie in Nederland en toeren door mooie landschappen, langs monumenten en andere bezienswaardigheden. De rit finisht in Zandvoort, waar in parade over het circuit gereden wordt. 

Ook andere festivalbezoekers kunnen parade rijden. Daarnaast biedt Recaro Track Time de mogelijkheid om op snelheid over het circuit vrij te rijden. Net als bij de parade gaat het om 20 minuten circuittijd. Er mag een passagier mee. 

Overige activiteiten

Bij de paddocks vind je ook de bedrijvenmarkt. Hier bieden specialisten producten als accessoires en kleding te koop aan. Tot slot vinden ook een tweetal 'side events' plaats in Zandvoort: het eerder genoemde Paddock Porsche en Euro Dukesfest. Dat laatste is een eerbetoon aan de Dukes of Hazzard. De politieauto's van General Lee en Rosco zijn niet alleen te bezichtigen, je maakt ook de kans om hierin mee te rijden over het circuit.

Voor verschillende activiteiten van het Oldtimer Festival dien je je vooraf in te schrijven. Voor specifieke activiteiten kan een meerprijs worden gevraagd. Op onderstaande website lees je er alles over. De Belastingdienst heeft het festival goedgekeurd om te bezoeken met een geschorste oldtimer. 

Wanneer:
10 augustus 2014
Plaats:
Circuit Park Zandvoort
Burg. van Alphenstraat 108
2041 KP Zandvoort
Nederland
Prijs:
(kinderen tot 6 jaar gratis; van 6 tot en met 14 jaar € 5,00) exclusief Parkeerticket. Met oldtimer gratis.
Meer informatie:
www.nationaaloldtimerfestival.nl/

Nu op voorraad