Mijn Autokopen.nl

Paddock Porsche 2014

Met 100 Miles Road Challenge: Porsche Edition

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Klassieke Porsches 911

Honderden Porsches zijn op zondag 10 augustus te zien in Zandvoort. Heb je er zelf een, neem dan deel aan een van de vele activiteiten.

Op 10 augustus 2014 is Circuit Park Zandvoort niet alleen het toneel van het Nationaal Oldtimer Festival. De Tango Paddock (bij de Tarzan-bocht) is op deze zondag geheel gereserveerd voor dé meeting van Porsche-fans: Paddock Porsche. Eigenaren van een Porsche hebben toegang tot het evenement tegen een gereduceerde prijs - de eerste driehonderd bezoekers krijgen zelfs gratis entree. 

Naast hun auto's zijn tientallen exemplaren te bewonderen die door diverse Porsche-clubs bijeengebracht worden. De meest extreme Porsches zijn echter afkomstig van de SG2K, de Europese challenge Streetgasm2000 die met supercars en exclusieve wagens Zandvoort aandoet. Zij showen onder andere een Porsche 911 GT2 RS, GT3 en 996 Turbo.

Zoals ieder jaar dingen de meest bijzondere Porsches mee in een Concours d'Élégance. Je kunt jouw auto hiervoor opgeven, maar ook tijdens Paddock Porsche gaan scouts op zoek naar potentiële kandidaten. Een deskundige jury beoordeelt de Porsches vervolgens op prestatie, presentatie en originaliteit. Wie gaat naar huis met de Best of Porsche-bokaal?

Kom in actie

Paddock Porsche is trouwens geen saaie kijkdag, je kunt ook allerlei dingen doen. Zo biedt de Parade de mogelijkheid om 20 minuten op een rustig tempo over het circuit te rijden. Wil je wat sneller, geef je dan op voor Recaro Track Time. Ook voor dit vrij rijden-onderdeel kun je 20 minuten circuittijd reserveren. 

Nieuw zijn de Michelin Hotlaps. Eigenlijk is dit een laagdrempelige variant op het bekende Time Attack. Ook hier gaat het erom de snelste rondetijd neer te zetten, alleen strijd je tegen jezelf. Pas in de finale komen de overgebleven auto's tegen elkaar uit. Er zijn twee klassen, 'Pro' voor raceauto's en 'Street' voor straatlegale (productie)auto's. 

100 Miles Road Challenge

De 2014-editie van Paddock Porsche vormt wederom het eindpunt van de 100 Miles Road Challenge. Vijftig equipes van twee personen rijden in hun Porsches vanuit het Gooi naar Zandvoort. Een roadbook voert hen door het fraaie Hollandse landschap en langs interessante bezienswaardigheden. De deelnemers kunnen met vragen en opdrachten punten verdienen.

Bij aankomst op Paddock Porsche mogen ze een aantal rondes vrij rijden over het circuit. De rest van de dag genieten ze van het festival, waarvan ze vip-gasten zijn. Zo kunnen ze deelnemen aan de barbecue. 

Net als bij andere Paddock Porsche-bezoekers geeft hun ticket ook toegang tot het Nationaal Oldtimer Festival. Als je wilt deelnemen aan de Porsche-toertocht of andere programma-onderdelen, kun je op onderstaande website zien of je je vooraf dient in te schrijven. Ook staan op de site de vereisten voor deelname en eventuele meerprijzen vermeld. 

Wanneer:
10 augustus 2014
Plaats:
Circuit Park Zandvoort
Burg. van Alphenstraat 108
2041 KP Zandvoort
Nederland
Prijs:
€ 19,00 (kinderen tot 6 jaar gratis; van 6 tot en met 14 jaar € 5,00) exclusief parkeerticket. Deelnemers gereduceerde tarieven.
Meer informatie:
www.paddock911.nl/

Nu op voorraad

Meer Porsche 59 tweedehands auto's
Tags: porsche zandvoort festival