Mijn Autokopen.nl

Retrospectieve: Ford Mustang 50 Years

Expo met zes generaties van de populaire 'Pony Car'

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Ford Mustang-logo

De nieuwe, zesde generatie Ford Mustang markeert het 50-jarig jubileum van het model. Autoworld blikt terug op 50 jaar Mustang met de mooiste exemplaren.

Mede dankzij de vele performance-uitvoeringen staat de Ford Mustang bekend als Amerikaanse 'musclecar'. Maar het is ook een zogenaamde 'Pony Car', een redelijk compacte en sportieve auto die goed betaalbaar is. Vooral dat laatste kenmerk heeft bijgedragen aan de enorme populariteit van het model. 

Ford viert in 2014 dat de Mustang al 50 jaar bestaat. Hoogtepunt was wel de onthulling van de geheel nieuwe generatie Mustang - die in 2015 ook in Nederland verkocht zal gaan worden. Maar het jaar is niet voorbij zonder een terugblik naar de historie. 

Historische modellen te zien

In Brussel heeft museum Autoworld een retrospectieve expositie over de Mustang samengesteld. Auto's uit alle zes de generaties zijn er te zien, in totaal meer dan veertig stuks. Het oudste model dateert uit 1964. De Mustang Mach 1 uit 1972 is een echte blikvanger, met de enorme luchthapper op de motorkap. Andere iconische performance-uitvoeringen die in Brussel staan zijn de uit '77 stammende Cobra II en de Boss 429 (1969) met zeven liter motor.

Afkomstig uit de racerij is de Mustang die in 1979 dienst deed als pace-car in de Indianapolis 500. Natuurlijk kent de Ford Mustang ook een rijk filmverleden. Ook daar is aan gedacht. Zo is in Autoworld de reconstructie uit het jaar 2000 te zien van de 'Eleanor', een geïndividualiseerde Mustang Shelby GT350 Hertz, voor de remake van de rolprent Gone in 60 Seconds

Wanneer:
3 tot en met 30 november 2014
Openingstijden:
van 10.00 tot 17.00 uur (in het weekend tot 18.00 uur)
Plaats:
Autoworld
Jubelpark 11
1000 Brussel
België
Prijs:
€ 9,00 (diverse kortingen mogelijk)
Meer informatie:
www.autoworld.be/nl/