Mijn Autokopen.nl

Flanders Collection Car 2016

Aandacht voor Porsche op oldtimerbeurs

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Porsche 928

Voor het eerst biedt oldtimerbeurs Flanders Collection Car auto's aan via een publieke veiling. Daarnaast wordt een traditie in ere gehouden: speciale aandacht voor een iconisch merk. Dit jaar is dat Porsche.

Liefhebbers van old- en youngtimers - of het nu rijders, restaurateurs of verzamelaars zijn - kunnen een plezierige dag beleven op de beurs Flanders Collection Car. Jaarlijks is er een groot aanbod in old- en youngtimers, onderdelen, restauratiebenodigdheden, boeken, miniaturen en automobilia. De honderden stands worden 'bemensd' door handelaren uit de Benelux, Groot-Brittannië, Duitsland en zelfs Scandinavië.

Dit jaar zal de online veilingsite DefCom-auctions een publieke veiling organiseren voor de beurs. Het zal een twintigtal auto's afhameren, die uit faillissementen komen of in beslag genomen zijn door de overheid. Een buitenkansje voor wie iets moois wil aanschaffen. 

Porsche

Ieder jaar weer zet Flanders Collection Car een iconisch merk in de schijnwerpers. Dit jaar is dat Porsche, het sportwagenmerk uit het Duitse Stuttgart. Oprichter Ferdinand Porsche ontwierp auto's met aerodynamische carrosserieën, waarbij de luchtgekoelde motor achterin lag. Bekende oldtimers zijn de Porsche 356 ('de eerste Porsche') en 956 (ontworpen voor de motorsport).

En wat te denken van de 911, die al sinds 1963 rondrijdt en onverminderd populair is? De auto, ontworpen door kleinzoon Ferdinand Alexander Porsche, herbergt veel technologie die oorspronkelijk voor de racerij ontwikkeld is. De meest bekende youngtimer van het merk is de Porsche 928, 'de haai', die in 10 seconden 'van 0 naar 100 km/u en terug naar 0' kan. Deze en meer modellen zullen zeker op de beurs te vinden zijn.

De beurs

Flanders Collection Car vindt op 13 en 14 februari 2016 plaats in het Belgische Gent. Dit gezellige stadje is het laatste decennium, dankzij de Westerscheldetunnel, makkelijk te bereiken vanuit ons land (op slechts 35 km van Terneuzen). 

Wanneer:
13 en 14 februari 2016
Openingstijden:
van 9.30 uur tot 18.00 uur
Plaats:
Flanders Expo
Maaltekouter 1
9051 Gent
België
Prijs:
€ 14,00 (kinderen tot 12 jaar gratis)
Meer informatie:
www.funcars.be/flanders_nl.php

Nu op voorraad

Meer Porsche 61 tweedehands auto's