Mijn Autokopen.nl

Rijkspolitie Porsches

Tentoonstelling snelwegpolitie jaren '60

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Expo Rijkspolitie Porsches

Ooit veroorzaakte het gemotoriseerde verkeer weinig problemen. Dat veranderde in de jaren '60, toen auto's in massa werden geproduceerd en verkocht. In die tijd werd een bijzondere politiedienst opgericht.

De 50-plussers onder ons weten waarover we het hebben: de Sectie Bijzondere Verkeerstaken van het Korps Rijkspolitie, beter bekend als de Porsche-groep omdat deze verkeersagenten in Porsches rondreden.

Het toenemende aantal auto's op een groeiend snelwegnet zorgden in de jaren '60 van de vorige eeuw voor een toename van het aantal ernstige ongevallen. De wegen waren nog niet voorzien van vangrails, vluchtstroken en het kwaliteitsasfalt zoals we dat nu kennen. Daarnaast hield niet iedereen zich aan de maximum snelheid, die indertijd op 100 kilometer per uur lag. Het ging steeds vaker mis. 

Het antwoord was dus de speciale politiegroep die rondreed in het Porsche-model 911 Targa. Gekleed in dezelfde kleuren als de auto - wit met oranje - jaagden de agenten op hardrijders. Om voor de functie in aanmerking te komen hadden de agenten een zware selectieprocedure doorlopen.

Te zien

Het Haagse Louwman Museum wijdt een tentoonstelling aan de Porsches van de verkeersagenten. Er zijn dertien verschillende modellen en uitvoeringen van de Porsche-groep te zien uit de periode 1962 tot 1996. Ook een destijds door de Rijkspolitie gebruikte Range Rover en BMW-motorfietsen maken deel uit van de expositie. Een tentoonstelling die nostalgie oproept, al word je nu niet langer op de bon geslingerd.

Wanneer:
8 juli tot en met 4 september 2016
Openingstijden:
dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur
Plaats:
Louwman Museum
Leidsestraatweg 57
2594 BB Den Haag
Nederland
Prijs:
€ 14,00 (diverse kortingen)
Meer informatie:
www.louwmanmuseum.nl/

Nu op voorraad

Tags: porsche expositie