Mijn Autokopen.nl

Autosalon van Genève 2016

Propvol Europese premières én de Auto van het Jaar

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Europa's belangrijkste autobeurs is begin maart te bezoeken. De autosalon van Genève staat propvol Europese premières, waar omheen speciale activiteiten georganiseerd worden. 

Het is vaste prik: in de eerste week van maart gaat in Genève de belangrijkste Europese autobeurs van start. Het is daar waar de eerste stortvloed aan nieuwe modellen van dit jaar wordt onthuld. Met in 2016 onder meer de gehele Honda Ioniq-reeks, de SUV's Maserati Levante, Seat Ateca, Audi Q2 en Kia Niro, de nieuwe Renault Scénic, Volvo V90, Mercedes-Benz C-Klasse Cabrio en Kia Optima Sportwagon (voor alle primeurs zie ons overzicht).

Studiemodellen, prototypes en conceptcars laten het kunnen en de denkrichting van autofabrikanten zien. Zo omvat de Skoda Vision S alle ideeën die het Tjechische merk heeft omtrent de SUV's die het ontwikkelt. De Alpine Vision Concept staat daarentegen al dicht bij het eindproduct van de nieuwe sportwagen. Opel geeft weer een geheel andere visie, op de sportwagen van de toekomst, met de GT Concept. 

Speciale activiteiten

Als bezoeker zal het je duizelen van de vele nieuwkomers. De meeste autofabrikanten zullen hun huidige assortiment integraal tonen, plus onderdelen en accessoires. Daarnaast zijn er aparte afdelingen voor de auto-industrie, met onder andere gereedschappen. Maar er is meer te doen. 

Tesla Model X

Direct voorafgaand aan de show vindt op maandag 29 februari de bekendmaking plaats van de Auto van het Jaar 2016. Er zijn nog zeven finalisten in de race. Natuurlijk kun je het gekroonde model van dichtbij bekijken. Het Zwitserse energie-agentschap SwissEnergy stelt een collectie samen van auto's die minder dan 95 g/km aan CO2 uitstoten, ongeacht of de aandrijflijn elektrisch, op waterstof of op brandstof werkt.

Het horlogemerk Tag Heuer, sponsor maar vooral tijdwaarnemer in diverse autosportkampioenschappen, showt vijf van 'z'n' sportwagens. Daaronder is de nieuwe Formule 1-wagen van het Red Bull Racing Team. Ook de Formule E-wagen voor 2016, de limited edition Abarth 595 Competizione by Tag Heuer en de Porsche Dempsey Racing 911 RSR uit de 24 Uur van Le Mans 2015 zijn te bewonderen, naast de March 701 uit het 1970-raceseizoen. 

Wanneer:
3 tot en met 13 maart 2016
Openingstijden:
maandag tot en met vrijdag: van 10.00 tot 20.00 uur.
zaterdag/zondag: van 9.00 tot 19.00 uur
Plaats:
Palexpo
Route François-Peyrot 30
CH-1218 Grand-Saconnex (Genève)
Zwitserland
Prijs:
16,00 Zwitserse Franc (kortingen voor kinderen, groepen en bij bezoek vanaf 16.00 uur)
Meer informatie:
www.salon-auto.ch/en/

Nu op voorraad