Mijn Autokopen.nl

Viva Italia 2016

Gratis naar Super Car Sunday

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Wie tijdens Pinksteren naar Viva Italia gaat krijgt ook gratis toegang tot Super Car Sunday. Er zijn weinig festivals waar zóveel te beleven valt.

Pinksterzondag 15 mei 2016 zul je je niet vervelen. Want het autofestijn Viva Italia heeft een bomvol programma én wordt gecombineerd met Super Car Sunday. Beide vinden plaats aan een aparte zijde van het TT Circuit in Assen, een plek die als het ware ligt te wachten op actie. Ook jij kunt met je Italiaanse auto deelnemen aan verschillende activiteiten - mits je (auto) voldoet aan de nodige voorwaarden; zie daarvoor ondergenoemde website. 

Italiaanse schonen te zien

De organisatie reserveert aparte plekken op de paddocks en het hoofdpodium voor de meest exclusieve bolides. Begeef je naar de Piazza Lamborghini, de Strada Ferrari of Via Maserati en je staat oog in oog met exclusieve supercars. Om de paar uur laten ze op het circuit zien wat ze kunnen en kun je horen hoe de motoren brullen.

De mooiste bolides worden door een deskundige jury beoordeeld. In dit Concorso Italiano worden klassieke, sportieve en andere auto's die speciaal zijn opgenomen. Eigenaren van de fraaiste Italiaanse schonen gaan naar huis met de prijzen. Dan staan er nog meer dan 1.200 auto's ter bezichtiging die behoren tot (inter)nationale autoclubs gespecialiseerd in Italiaanse merken. De clubs presenteren zichzelf, wie weet gaat het kriebelen om eens lid te worden.

Op het circuit

Ook een spektakel is de clubparade, waarbij de clubleden samen over het circuit gaan. Iedereen kan trouwens vrij rijden tijdens Via Italia. Onder de noemer Track Time worden tijdslots van telkens 20 minuten aangeboden. Er is ook Track Time voor motorrijders, georganiseerd door de Ducati Olanda Club. Die zorgt bovendien voor een motorrace-demonstratie. Verder zal Jeremy Vonk, voormalig racer/crosser en stuntman, een spetterende show verzorgen op een Ducati 899 Panigale.

Ferrari 458 Speciale

Het circuitprogramma wordt afgewisseld met supercar 'hot laps' uit het Super Car Sunday-programma. Zelf 10 minuten meerijden in een Ferrari F430 kan natuurlijk niet worden afgeslagen, ook al gebeurt dit op de openbare weg. Je bent tenslotte zo terug. 

Je leest het, het programma van Viva Italia is overvol en dan hebben we nog niet verteld wat er allemaal valt te beleven op Super Car Sunday. Met een ticket heb je entree tot beide festivals, zowel de tribune als de paddocks zijn toegankelijk. Ook geschorste klassiekers zijn welkom; de evenementenregeling van de Belastingdienst is van kracht. Zie op onderstaande website hoe je dit dient te regelen.

Wanneer:
15 mei 2016
Openingstijden:
van 9.00 tot 18.00 uur
Plaats:
TT Circuit
De Haar 9
9405 TE Assen
Nederland
Prijs:
€ 25,00 (korting kinderen en deelnemende clubleden) exclusief showautoticket à € 6,00
Meer informatie:
www.viva-italia.nl/

Nu op voorraad