Mijn Autokopen.nl

The Weekend of Champions

Professionele dragraces en demo's

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

De afsluiter van het dragrace-seizoen vindt plaats op de airstrip Drachten, tegelijk met het Volkswagen-festival BugFest. Met hetzelfde ticket kun je beide evenementen bezoeken. 

Het ESLA-kampioenschap (European Street Legal races) deed in juli vliegveld Drachten aan en keert er nu terug voor de afrondende wedstrijden van het 2016-seizoen. Tijdens The Weekend of Champions, van 16 tot en met 18 september, wordt weer gestreden op de 1/4e mijl. Deze afstand, omgerekend 402 meter, wordt rechtuit gereden door telkens twee deelnemers in een auto of op een motorfiets.

Natuurlijk gaat niet om gewone straatauto's maar om pk-kanonnen. De wagens bereiken op de ruim 400 meter soms snelheden van 250 tot 300 km/u. Deelnemers uit verschillende Europese landen komen uit met voorwiel-, achterwiel- en All-Wheel-aangedreven voertuigen op een professioneel geprepareerde piste. 

In het weekend wordt ook de vierde en laatste wedstrijd van het Nederlands Kampioenschap Dragracen verreden. Klassen die aan de start komen zijn bijvoorbeeld Pro-ET, Super Pro-ET, Junior Dragsters, Superstreet Bike en Funny Bike. Verwacht vrijdagochtend test- en tuningsessies, 's middags en de volgende morgen kwalificaties, en tenslotte op zaterdagmiddag en zondag de eliminatieraces. Zondagmiddag om 14 uur beginnen de finales. 

Dragrace motor

Overige activiteiten

Tussen de middag wordt de baan gebruikt voor spectaculaire demonstraties. Zo laat het Franse team Toxic Drag Racing, veelvoudig nationaal kampioen, zien dat de Jet Car Mach II in minder dan 6 seconden de 1/4e mijl af kan leggen met liefst 500 km/u.

Op het terrein van vliegveld Drachten zullen ook kraampjes te vinden zijn met bijvoorbeeld performance-onderdelen. Als 'side event' vindt tegelijkertijd het BugFest plaats. Toegang tot de activiteiten van dat festival zijn inbegrepen in je dragraceticket. 

Wanneer:
16 tot en met 18 september 2016
Openingstijden:
vrijdag en zaterdag van 9.00 tot 22.00 uur, zondag van 9.00 tot 18.00 uur
Plaats:
vliegveld Drachten
De Knobben 100a
9202 XJ Drachten
Nederland
Prijs:
€ 20,00 per dag of € 40,00 voor het hele weekend. Kinderen tot en met 5 jaar gratis, van 6 tot en met 14 jaar € 5,00 per dag of € 30,00 voor het weekend.
Meer informatie:
www.quartermileshow.com/

Nu op voorraad

Tags: festival