Mijn Autokopen.nl

Duurtest bij -26°: wintertests op de poolcirkel

van de nieuwste remsystemen voor toekomstige elektroplatforms van Mercedes-Benz

Mercedes-Benz heeft de nieuwste generatie remsystemen getest in Arjeplog, Zweden, nabij de poolcirkel. Op deze locatie bevindt zich al meer dan twintig jaar een officiële vestiging van de fabriek in Sindelfingen – een eigen testcenter voor tests onder de meest extreme omstandigheden. Naast de EQE, EQS, EQS SUV en EQE SUV werden ook modellen van toekomstige voertuiggeneraties op basis van toekomstige platforms getest op een bevroren meer en de hoogste berg van de regio.

“Tijdens de testritten is ons team vooral gericht op veiligheid, efficiëntie en rijcomfort. Het ontwikkelingsteam stemt de remsystemen individueel af voor elke modelserie – en drijft de technologie tot het uiterste.”
Christoph Böhm, Hoofd Remsystemen, Mercedes-Benz AG

Het team werkt, op weg naar een volledig elektrische toekomst, aan een nieuwe generatie stabiliteitsystemen. Deze maken gebruik van de eigenschappen van de elektrische aandrijving om het koppel op de wielen nauwkeurig te kunnen regelen. De meeste bestuurders merken waarschijnlijk nooit hoe hard hun Mercedes moet werken om hen uit gevaarlijke situaties te houden – voor Böhm en zijn team is dit de definitie van goed werk.

Duurtests op ijs en sneeuw

Sinds Mercedes-Benz het testcenter in de buurt van Arjeplog oprichtte, zijn voertuigen sterk veranderd. De redenen om hier te testen zijn echter nog steeds dezelfde: in vergelijking met droog asfalt is het gripniveau op ijs en sneeuw tot 90 procent lager. Deze grote verschillen hebben een groot effect op de stabiliteit en bestuurbaarheid van een voertuig, vooral bij het accelereren, stoppen en veranderen van richting. Een ander voordeel is dat de weersomstandigheden en het wegdek op de poolcirkel de hele winter relatief constant blijven. De testvoertuigen zijn uitgerust met normale all season- of winterbanden om het dagelijks gebruik door klanten zo goed mogelijk te simuleren.