Mijn Autokopen.nl

Vijf elektrische auto’s die je nu kunt private leasen

Geen wachttijd tot ver in 2020, maar direct rijden

Elektrisch rijden wordt steeds bereikbaarder, ook via private lease. Het aanbod groeit snel, maar veel auto’s hebben een lange wachttijd. Wij hebben vijf interessante modellen gevonden die je nu kunt rijden via private lease.

Schoon, stil, vlot en goedkoop om te rijden. De voordelen van elektrische auto’s zijn bekend. De nadelen ook, maar dat worden er steeds minder. Het rijbereik wordt groter, het aantal laadpunten breidt snel uit, de prijzen gaan omlaag en de beschikbaarheid wordt steeds beter. Toch moet je op veel modellen nog lang wachten, omdat er een grote vraag naar is of omdat de productie nog op gang moet komen. Auto’s als de Volkswagen ID. 3, Opel Corsa-e en Mini Electric zijn interessant, maar je kunt ze niet morgen al rijden. Wij hebben vijf nieuwe elektrische modellen voor je uitgezocht waarbij dat wel kan.

1Private lease Volkswagen e-Golf

De nieuwe Golf komt eraan en dat betekent dat de huidige Volkswagen e-Golf voordelig is geprijsd. Je rijdt de elektrische versie al vanaf 299 euro per maand, op basis van 60 maanden en 10.000 kilometer per jaar. De Golf is voor dat bedrag compleet uitgerust, met onder meer een uitgebreid multimediasysteem met aanraakscherm en 16 inch lichtmetalen wielen. De elektromotor is 100 kW (136 pk) sterk en het rijbereik is 230 kilometer. Addertje onder het gras: het actietarief geldt alleen voor auto’s die na 31 december 2019 op kenteken worden gezet. Wil je eerder rijden, dan betaal je een hoger maandtarief.

2Private lease Nissan Leaf

De Nissan Leaf kun je tijdelijk rijden vanaf 379 euro per maand, op basis van 48 maanden en 10.000 kilometer per jaar. Het rijbereik van de elektrische Nissan is 270 kilometer en met een vermogen van 110 kW (150 pk) is het de krachtigste EV in dit rijtje. De uitrusting van de Leaf Acenta omvat een navigatiesysteem, 16 inch lichtmetalen wielen, cruise control met afstandsradar en airconditioning met climate control.

3Private lease Hyundai Ioniq Electric

De Hyundai Ioniq Electric is de ruimste auto in dit overzicht en heeft een rijbereik van 294 kilometer. Het model is standaard behoorlijk compleet uitgerust, onder andere een multimediasysteem met 8 inch aanraakscherm, een achteruitrijcamera, airconditioning met climate control, cruise control, Apple CarPlay en automatisch grootlicht zijn aanwezig op de Ioniq i-Motion. De auto heeft een 88 kW (120 pk) sterke elektromotor en is te verkrijgen vanaf 595 euro per maand (10.000 kilometer en 60 maanden).

4Private lease Renault Zoe

Veruit het grootste rijbereik van de hier vermelde auto’s heeft de Renault Zoe: 395 kilometer. De compacte elektrische auto is te leasen vanaf 495 euro per maand (10.000 kilometer, 60 maanden). De standaarduitrusting van de Zoe Life omvat airconditioning met climate control, cruise control, een multimediasysteem met 7 inch touchscreen en een regensensor. De elektromotor in de Zoe levert 68 kW (92 pk) vermogen.

5Private lease Smart Fortwo EQ

Misschien wel de ultieme stadsauto, de Smart Fortwo EQ. Sinds begin 2019 is dit model uitsluitend met elektrische aandrijving te verkrijgen. De 60 kW (82 pk) elektromotor is krachtig genoeg en het rijbereik van 135 kilometer is ruim voldoende voor gebruik in en rond de stad. De Smart Fortwo is standaard uitgevoerd met lichtmetalen wielen, airconditioning met automatische klimaatregeling, een audiosysteem met bluetooth-connectie en een tweekleurige carrosserie. De private leasetarieven beginnen bij zo’n 430 euro per maand. Voor hetzelfde bedrag levert Smart overigens ook Forfour EQ, met achterportieren en vier zitplaatsen.


De prijzen van de genoemde modellen gelden op het moment van schrijven en kunnen op elk moment gewijzigd worden door de importeur. Aan deze lijst kunnen geen rechten ontleend worden.

Zoek zelf een nieuwe auto

Uitgebreid zoeken

Uitgelichte nieuwe auto's