Mijn Autokopen.nl

Deze jonge occasions komen met veel voordelen

Nauwelijks onderhoud, moderne opties, garantie… en direct leverbaar!

Occasions zijn populairder dan ooit. Wil jij er ook een maar geen oude barrel, lees dan verder. We hebben vijf jonge, compacte occasions geselecteerd die ruim uit voorraad leverbaar zijn en jou veel te bieden hebben.

In tegenstelling tot menig ander model is de keus uit onderstaande tweedehandsauto’s royaal. Dat betekent dat jij je slag kunt slaan en het beste exemplaar kunt bemachtigen. Eentje die nauw aansluit bij jouw wensen. Een leuk aangeklede occasion, een sportieve wagen, een betaalbare auto, een zuinige, een met automaat, een trekauto of waar je maar naar op zoek bent. Wat ondergenoemde modellen gemeen hebben is dat het alle compacte hatchbacks zijn, met een bouwjaar vanaf 2019, en met meestal minder dan 50.000 km kilometer op de teller.

Daarmee heb je een moderne auto te pakken, met behoorlijk up-to-date technische snufjes waaronder multimedia, rijhulpsystemen en zuinige aandrijflijnen. Ook zul je met een jonge, gebruikte auto over het algemeen nauwelijks kosten kwijt zijn aan onderhoud. Wellicht biedt een merkdealer de auto aan met occasionlabel, een teken van betrouwbaarheid en garantie. Of valt de gebruikte auto zelfs nog (enkele jaren) onder de fabrieksgarantie. Hoe dan ook, met een jonge tweedehandsauto zit je op vele fronten goed, terwijl ‘ie minder kost dan een nieuwe. Veel plezier met jouw jonge occasion!

1Volkswagen Polo (gebruikt vanaf circa 14.000 euro)

Begin je zoektocht bij de Volkswagen Polo en je krijgt een ruime keuze jonge occasions voorgeschoteld. Er is zelfs een aanzienlijk aanbod Polo’s van bouwjaar 2021 tweedehands verkrijgbaar. Voor jonge Polo-occasions betaal je hoofdzakelijk tussen de 20.000 en 30.000 euro; daar staat tegenover dat vele met een of andere vorm van garantie komen. Denk aan fabrieksgarantie, ‘Das WeltAuto’ merkgarantie, Bovag-garantie, de Nationale Auto Pas en/of 100% Onderhouden. En wil je een Polo onder de 20.000 euro, ook die is uit voorraad leverbaar.

De compacte Polo is tegenwoordig altijd een vijfdeurs met benzinemotor. Zo goed als de hele occasionvoorraad is uitgevoerd met een eenliter TSI-motor waarvan het vermogen tussen de 75 en 100 pk ligt. Je vindt ongeveer net zoveel exemplaren met een handbak als met een automaat (DSG met dubbele koppeling). Volkswagens compacte hatchback mag dan een tijdloos karakter hebben, de uitrusting is in elk geval van deze tijd. Extra aantrekkelijk zijn de Business-uitvoeringen met rijke uitrusting.

Hier vind je het aanbod jonge Volkswagen Polo occasions.

2Mini (gebruikt vanaf circa 19.000 euro)

Mini vijfdeurs

Met de Mini heb je een toffe, vaak uniek aangeklede hatchback waarbij je kunt kiezen voor drie of vijf deuren. In onderstaande voorraad vind je zelfs cabriolets, direct beschikbaar vanaf circa 28.000 euro. Welke variant je ook begeert, sportieve rijeigenschappen krijg je in je Mini hoe dan ook mee.

De meerderheid van de modelvoorraad komt uit 2021. Daarvan zijn de benzineversies voorzien van een 1,5 liter motor, naar keuze een drie- of vier-in-lijn krachtbron. Een klein deel kun je zelf schakelen, het grootste deel is echter voorzien van een Steptronic-automaat met dubbele koppeling. In de meeste exemplaren beschik je over 125 tot 150 pk vermogen, soms is het minder maar het kan ook meer zijn. Dat komt omdat er aardig wat John Cooper Works-performanceversies tussen de voorraad zitten, waarin je over zo’n 230 paardenkrachten beschikt. Die exemplaren drijven de prijs op, tot wel 50.000 euro. Met 20 of 30 mille kun je echter ook ruimschoots bij de dealers en autobedrijven terecht voor een gebruikte Mini.

Vergeet ook niet te kijken naar de beschikbare Mini Electric-uitvoeringen. Op deze elektrische occasions (vanaf circa 32.000 euro) krijg je vrijstelling van de wegenbelasting. Als particulier kun je – als je er snel bij bent begin 2022 – 2.000 euro SEPP-subsidie bij de overheid aanvragen.

Hier vind je het aanbod jonge Mini occasions.

3Toyota Yaris (gebruikt vanaf circa 13.000 euro)

Zoek je de Auto van het Jaar Toyota Yaris – op het platform dat geroemd wordt om de goede rijeigenschappen, veiligheid en kwaliteit – let dan op dat je de vierde generatie Yaris kiest, dat wil zeggen vanaf zomer 2020 of later. Occasions van deze nieuwe generatie kunnen nog met fabrieksgarantie komen, maar sommige kosten zo’n 25.000 of 30.000 euro. Onder de 20.000 euro vind je voldoende voorraad Yaris-modellen van de derde generatie. Ook daarmee koop je geen kat in de zak, integendeel: deze Toyota Yaris heeft vaak bovenaan de lijst gestaan van meest betrouwbare auto’s bij de Consumentenbond.

Met de Yaris kun je kiezen of je op benzine wilt rijden of hybride. In het eerste geval is er een motor van 1,0 of 1,5 liter inhoud, beide driecilinders. De gebruikte benzine-uitvoeringen hebben bijna alle een handmatig te schakelen transmissie. De hybride versies daarentegen zijn uitgevoerd met een automaat, een Continu Variabele Transmissie waarbij je geen schokken voelt. Zowel de benzine- als hybride aangedreven Yaris bieden vermogens tot en met circa 125 pk. Door het gebruik van een elektromotor rijdt de hybride Yaris wel zuiniger. Afhankelijk van de uitvoering ligt het brandstofverbruik tussen de 3,8 en 4,3 l/100 km, dat is 1 op 23 tot 1 op 26. En je hoeft deze hybride nooit aan een laadpunt op te laden!

Hier vind je het aanbod jonge Toyota Yaris occasions.

4Ford Fiesta (gebruikt vanaf circa 14.000 euro)

Ford Fiesta Active

De Ford Fiesta is geliefd onder verschillende groepen rijders. Dat is niet gek, want Ford biedt de huidige generatie Fiesta (sinds 2018) aan in verschillende versies. Naast de basisversie is er de Fiesta Vignale voor wie van luxe houdt en de cross-over achtige Fiesta Active. Maar het meest populair is wel de sportieve Fiesta ST-Line. Waartoe jij je ook aangetrokken voelt, deze hatchback heeft het.

Voor de meeste jonge Fiesta-occasions betaal je 15.000 tot 20.000 euro, maar kijk wel naar de kilometerstand: sommige komen (ruim) boven de 50.000 km uit. Ben je bereid wat meer te betalen, tot circa 30.000 euro, dan kun je een nieuwere auto scoren.

Op de meerderheid van Fiesta’s uit voorraad geniet je van de prijswinnende 1,0 liter EcoBoost-turbobenzinemotor; meestal tot maximaal 125 pk vermogen. Onder de nieuwere Fiesta-modellen zitten ook milde hybride exemplaren, door Ford ‘EcoBoost Hybrid’ genoemd. Daarbij is de dynamo vervangen door een starter-generator en die is geïntegreerd met een elektromotor. Deze techniek zorgt voor besparing en terugwinning van stroom, slaat dit op in een accu en levert hieruit extra vermogen bij het optrekken uit stilstand en accelereren. Met zo’n milde hybride occasion ben je helemaal bij de tijd!

Hier vind je het aanbod jonge Ford Fiesta occasions.

5Fiat 500 (gebruikt vanaf circa 12.000 euro)

Wil je nog duurzamer rijden: de Fiat 500 is er sinds begin 2021 ook als elektrische auto. Van deze ‘500E’ zijn zo goed als nieuwe exemplaren verkrijgbaar, de prijs daarvan begint bij circa 25.000 euro. Gelukkig zijn de meeste voorraadexemplaren voorzien het grotere accupack van 42 kWh; deze Fiats hebben een maximaal bereik van circa 300 tot 320 km, afhankelijk van de uitvoering. En vergeet niet dat de 500e razendsnel op te laden is, tot 50 km extra bereik in 5 minuten.

Heb je wat minder geld te besteden maar toch een groen hart, dan kan de milde hybride aandrijflijn (vanaf circa 15.000 euro, sinds 2020) wat voor je zijn. Met die Fiat ‘500 Hybrid’ ligt het benzineverbruik op 4,6 tot 5,3 l/100 km (1 op 19 tot 1 op 22). De aandrijving is gebaseerd op de eenliter driecilinder van 70 kW / 94 pk. De meerderheid van de uit voorraad leverbare Fiat 500-occasions bestaat echter nog uit pure benzineversies met handbak. Deze leveren tot 100 pk vermogen dankzij motoren van 0,9 tot 1,2 liter inhoud.

Het uitkiezen van een leuke Fiat 500 belooft een feest voor je te worden. Niet alleen brengt Fiat veel speciale uitvoeringen uit, de voorraad 500-occasions kent ook Cabrio’s (de zogenaamde ‘500C’), met een te openen canvas roldak. Daar betaal je vanaf ongeveer 14.000 euro voor, dat is slechts een fractie meer dan voor de driedeurs hatchback. Tot slot: een gebruikte Fiat 500 is in alle prijsklassen beschikbaar. Voor de meeste betaal je tussen de 15.000 en 20.000 euro.

Hier vind je het aanbod jonge Fiat 500 occasions.

Nog geen keuze kunnen maken? Zoek dan direct in het volledige aanbod occasions.


Genoemde verbruikscijfers en actieradius zijn WLTP-testresultaten. De verbruikscijfers geven het laagst mogelijke ‘gecombineerde verbruik’ (binnen en buiten de bebouwde kom) weer van nieuwe modeluitvoeringen met basisuitrusting. De actieradius zal in de praktijk– afhankelijk van toegevoegde opties, rijstijl, weersomstandigheden en dergelijke – altijd lager liggen dan de testresultaten.

Zoek zelf een occasion

Uitgebreid zoeken

Uitgelichte occasions