Mijn Autokopen.nl

Kia EV6 GT gekroond tot World Performance Car of the Year 2023

Prestigieuze award voor EV6 GT met 430 kW (585 pk)

De Kia EV6 GT is tijdens de New York International Autoshow uitgeroepen tot World Performance Car 2023. De erkenning kwam van een jury van 100 gerenommeerde internationale autojournalisten uit 32 landen.

President en CEO van Kia Corporation, Ho Sung Song: “Het is een eer om op deze manier erkend te worden door de juryleden van de World Car Awards. Terwijl Kia transformeert tot een wereldwijd toonaangevende aanbieder van duurzame mobiliteitsoplossingen, laten we geen middel onbeproefd om auto’s te creëren die enerzijds praktisch zijn en anderzijds onze klanten inspireren met hun prestaties, technologie en design. Deze nieuwste prestigieuze onderscheiding voor onze EV6 is een verdere bevestiging van het succes van onze strategie.”

De tot World Performance Car 2023 bekroonde Kia EV6 GT is gebaseerd op de reguliere EV6 die sinds zijn introductie onder meer is uitgeroepen tot European Car of the Year 2022, North American Utility Vehicle of the Year 2023 en Nederlandse EV van het Jaar 2022. 

De EV6 GT versloeg de stevige concurrentie van overwegend traditioneel aangedreven sportwagens door de unieke combinatie van de 430 kW (585 pk) sterke elektrische aandrijving die garant staat voor een sprint van 0-100 km/u in 3,5 seconden en een topsnelheid van 260 km/u, met het ruime en comfortabele interieur, het grote bereik en de ultrasnelle oplaadtechnologie.