Mijn Autokopen.nl

Nieuwe hybride-auto zonder stekker kopen?

Vijf interessante modellen op een rij

Een hybride-auto kan een interessant alternatief zijn voor zowel benzine- als dieselmodellen. Door het lage brandstofverbruik zijn zowel veelrijders als mensen die weinig kilometers in veel gevallen goedkoper uit. Het aanbod van aantrekkelijke hybride-auto’s wordt steeds groter en inmiddels zijn er ook diverse hybride SUV’s te verkrijgen. Wij hebben vijf interessante nieuwe hybride auto’s op een rij gezet. En het mooie is: je kunt direct rijden, want ze staan op voorraad bij dealers in het hele land.

Met de juiste rijstijl haal je met een hybride auto zonder stekker zomaar een verbruik van 1 op 20. Dat is met veel gewone brandstofauto’s onmogelijk. Het voordeel van een zogenaamde HEV (Hybrid Electric Vehicle) is dat je de auto niet hoeft te laden aan het stopcontact, in tegenstelling tot plug in hybrides. Met die laatste kun je wel over een grotere afstand elektrisch rijden, bij een gewone hybride schakelt de brandstofmotor alleen bij lage snelheden of weinig motorbelasting uit.

1Toyota Corolla

Tot de komst van de nieuwe Yaris en Honda Jazz is de Toyota Corolla de goedkoopste hybride van Nederland. De vanafprijs bedraagt 27.395 euro. Het model is er als hatchback, sedan en stationwagon en verkrijgbaar in twee hybrideversies, met 122 en 180 pk. Met name die laatste versie moet voor zakelijke rijders een interessant alternatief zijn voor een dieselauto. Beide versies zijn voorzien van een traploze automaat. Toyota geeft voor de 122 pk sterke versie een brandstofverbruik op 3,3 l/100 km (1 op 30,3), de 180 pk-versie met 2.0 benzinemotor verbruikt uiteraard iets meer. Met beide versies kun je een aanhangwagen tot 750 kilo trekken.

Zoek naar een nieuwe Toyota Corolla Hybrid in de voorraad

2Hyundai Ioniq

Hyundai volgt met de Ioniq het concept van de Toyota Prius. De gestroomlijnde Hyundai is er alleen met schone aandrijflijnen, als hybride met en zonder stekker en als elektrische auto. De meest bereikbare versie is de hybride zonder stekker, die we hier bespreken. Met een vanafprijs van 27.995 euro is hij bovendien goedkoper dan de Prius, maar niet dan de Toyota Corolla. Je krijgt daar echter wel meer vermogen voor terug. De Ioniq heeft een 141 pk sterke aandrijflijn die is gekoppeld aan een zestraps automaat. Hyundai geeft voor de hybride een brandstofverbruik op van 3,4 l/100 km, oftewel 1 op 29,4.

Zoek naar een nieuwe Hyundai Ioniq Hybrid in de voorraad

3Honda CR-V

Honda hoort samen met Toyota tot de merken die hybridetechniek groot maakten in Nederland. Hoewel de hybride een tijdje weg is geweest bij het Japanse merk, wordt er nu weer volop op ingezet. De nieuwe Jazz verschijnt alleen nog als hybride en de CR-V is sinds ruim een jaar ook verkrijgbaar met de zuinige aandrijftechniek. Een 2.0 benzinemotor vormt de basis, die samen met een elektromotor goed is voor 184 pk. Net als Toyota koppelt Honda zijn hybridetechniek aan een CVT-automaat. De CR-V Hybrid is er ook met vierwielaandrijving. Als trekauto is de hybride CR-V minder geschikt, een aanhanger mag maximaal 750 kilogram wegen. Het opgegeven verbruik van de CR-V bedraagt 1 op 18. Honda vraagt voor de ruime, hybride SUV minimaal 40.907 euro.

Zoek naar een nieuwe Honda CR-V Hybrid in de voorraad.

4Toyota C-HR Hybrid

Als een merk van zo’n beetje elk model een hybrideversie aanbiedt, dan kan het zomaar twee in een hybridelijstje voorkomen. Dat is het geval met Toyota, dat naast de Corolla nog een relatief voordelige hybride-auto aanbiedt: de C-HR. Dit populaire, compacte model is verkrijgbaar met dezelfde vermogensopties als de Corolla: 122 en 180 pk. Het brandstofverbruik komt in het gunstigste geval uit op 1 op 26,3. Overigens is de SUV er ook gewoon met benzinemotoren, maar daarmee rijd je uiteraard wel minder zuinig. De vanafprijs van de 122 pk sterke hybrideversie bedraagt 30.995 euro.

Zoek naar een nieuwe Toyota C-HR Hybrid in de voorraad.

5Hyundai Kona

Als het design van de C-HR niet helemaal je ding is, dan kun je gaan voor de Hyundai Kona. Ook een SUV, ook compact en ook hybride. En met een vanafprijs van 27.995 euro is die nog iets goedkoper ook. De aandrijflijn is dezelfde als die in de eerder besproken Ioniq, met 1.6 benzinemotor, zestraps automaat en een vermogen van 141 pk. Hyundai geeft een verbruik op van 3,9 l/100 km (1 op 25,6). De Kona is overigens er ook in een elektrische versie en met benzinemotoren.

Zoek naar een nieuwe Hyundai Kona Hybrid in de voorraad.

Zoek zelf een nieuwe auto

Uitgebreid zoeken

Uitgelichte nieuwe auto's