Mijn Autokopen.nl

Op zoek naar een goedkope nieuwe auto? Dit zijn de meest betaalbare modellen

Ook nieuwe auto’s zijn de laatste tijd een stuk duurder geworden, dus waar vind je nog goedkope nieuwe auto’s?

In deze tijd van hoge energieprijzen, dure brandstof en kostbare boodschappen moet iedereen op zijn portemonnee letten. Dat geldt ook voor de aanschaf van een nieuwe auto. Ook nieuwe auto’s zijn de laatste tijd een stuk duurder geworden, dus waar vind je nog goedkope nieuwe auto’s? In dit overzicht zetten we een aantal modellen op een rij.

Echt goedkope nieuwe auto’s zijn er haast niet meer. Een paar jaar geleden kon je voor 10.000 euro misschien nog een model vinden, tegenwoordig betaal je al bedragen boven de 15.000 euro voor een nieuwe auto. Niet echt goedkoop dus, maar nog altijd ver onder de gemiddelde aanschafprijs van een nieuwe auto die nu rond de 43.000 euro ligt. 

Goedkoopste auto: Mitsubishi Space Star          

In september 2022 was de Mitsubishi Space Star de goedkoopste auto van Nederland. In december wordt deze op de website van de importeur aangeboden vanaf ruim 15.000 euro. Het instapmodel van de Space Star biedt een 1.2 liter 3-cilinder motor met 71 pk, een handgeschakelde vijfbak en 14 inch stalen velgen. Een basic uitvoering dus zonder airco, alhoewel je wel extra’s krijgt als een licht- en regensensor, hill start assist (handig voor het wegrijden op een helling) en traction control. Verder is de Space Star een auto van het formaat Hyundai i10 en Kia Picanto zodat het vooral een handige stadsauto is.

Goedkoopste suv: Dacia Duster

De suv is al jaren zeer populair bij de Nederlandse consument. Vooral de hoge instap, het praktische gemak en de binnenruimte zijn redenen om dit type auto te kopen. De goedkoopste nieuwe suv van dit moment is de Dacia Duster die vanaf ruim 20.000 euro nieuw te koop is. Een flinke stap omhoog dus maar je krijgt er ook meer voor terug. Het merk Dacia is ontwikkeld door Renault als budgetmerk en de Duster kwam in 2010 als goedkope nieuwe auto op de markt. Hij maakt gebruik van bewezen Renault-techniek. Opvallend: Dacia biedt de Duster aan met een LPG-installatie. Je tankt dus ook nog eens relatief goedkoop. Daarnaast krijg je een auto met 100 pk, 6 versnellingen en een 1.0 liter 3-cilinder motor.

Goedkoopste elektrische auto: Dacia Spring

Dat Dacia een budgetmerk is blijkt wel uit het feit dat ze niet alleen de goedkoopste suv aanbieden maar ook de goedkoopste elektrische auto van Nederland. De Dacia Spring Electric is te koop voor bijna 21.000 euro, net iets meer dus dan de Duster. Het goede nieuws is dat je in 2023 weer subsidie kan aanvragen voor de aanschaf van een nieuwe elektrische auto. Deze subsidie bedraagt 2950 euro waardoor de Spring Electric onder de streep net geen 18.000 euro kost. Met recht een goedkope nieuwe auto. Je krijgt dan een elektrische stadsauto, zoals Renault het zelf zegt. De Spring Electric is namelijk zo basic dat de auto niet echt geschikt is voor de snelweg met zijn 45pk en een topsnelheid van 125 km/u. In de praktijk kom je met een opgeladen Spring zo’n 170 kilometer ver. De actieradius is dus niet heel groot, maar in de stad of de regio is dat voor de meeste mensen nog altijd voldoende.

Andere goedkope nieuwe auto’s

Zijn er nog andere goedkope nieuwe auto’s? De goedkoopste nieuwe auto’s kosten nu minimaal zo’n 15.000 euro. Je hebt dan de keuze uit een aantal modellen zoals de Volkswagen Up, Kia Picanto, Fiat Panda en (weer een Dacia) de Dacia Sandero. Stuk voor stuk auto’s met kleine, zuinige motoren die vooral als stadsauto worden aangeprezen.

Volkswagen Up

De Volkswagen Up is in dit rijtje de duurste auto. Je krijgt daarvoor bewezen Volkswagen-techniek en 65pk in de basisuitvoering. Airco is standaard, net als smartphone integratie, DAB-radio en lane assist.

Kia Picanto

Ook de Kia Picanto is een relatief goedkope nieuwe auto. Zeer gewild ook als occasion waardoor de restwaarde bij inruil hoog is. Een groot pluspunt van de Picanto is de 7 jaar garantie. Veel langer dan Volkswagen dat 4 jaar garantie biedt op de Up.

Fiat Panda

Deze klassieker van Fiat doet het nog steeds goed. De Panda is anders dan de rest want hij wordt als enige geleverd met een hybride aandrijflijn die bestaat uit een 1.0 liter motor en elektrische ondersteuning. Samen levert dit 70pk op.

Dacia Sandero

De laatste auto die we hier bespreken is de Dacia Sandero. Net als de Duster is ook de Sandero een bi-fuel auto, wat betekent dat je ook LPG kan tanken. Verder biedt de Sandero met zijn ruimte en uitrustingsniveau veel waar voor zijn geld, een goedkope nieuwe auto dus die zeker een goede keuze kan zijn.