Mijn Autokopen.nl

Zeven stationwagons die voor jou als zakelijk rijder interessant zijn

De populairste leasemodellen nader bekeken

Mag je weer een nieuwe leaseauto uitzoeken? Wil je daarin volop ruimte, comfort en uitrusting? Lees dan vooral verder. De zeven stationcars die we voor je hebben geselecteerd zijn zeer geliefd – en dat is niet zonder reden.

Bij een stationwagon denk je meteen aan ruimte. Veel ruimte, vooral in het bagagecompartiment. Maar een wagon is nog zoveel meer: representatief voor het werk, in businessuitvoering voorzien van alles wat je op de weg nodig kunt hebben en vooral in het premiumsegment met voldoende power om lekker door te rijden. Er verschijnen ook steeds meer zuinige estates. Zoek jij een nieuwe stationwagen om zakelijk te rijden, bekijk dan vooral eens onderstaande leasemodellen. Alle zeven hebben bewezen kwaliteiten die jou jarenlang rijplezier beloven.

1BMW 3 Serie Touring

Sinds enige tijd kun je modeljaar 2020 van de BMW 3 Serie Touring bestellen, een geheel nieuwe generatie. De stationcar is nu langer (4,709 meter), breder (1,827 meter) en hoger (1,440 meter) dan z’n voorganger. Ook de wielbasis en spoorbreedtes zijn gegroeid, wat kan bijdragen aan de sportieve eigenschappen van deze veelzijdige stationar. Bij de ontwikkeling heeft BMW veel aandacht besteed aan de rijeigenschappen en het brandstofverbruik. Is zuinigheid ook voor jou van belang, dan tippen wij de 320d (met de ‘d’ van ‘diesel’) MHEV, uitgerust met een 48 Volt mild hybridesysteem. Volgens het merk kun je met deze uitvoering 1.200 km ononderbroken rijden. Dieselversies kun je vooralsnog bestellen als vier- of zescilinders, variërend van de tweeliter ‘318d’ met 150 pk tot en met de drieliter ‘330dA’ (met de ‘A’ van ‘automaat’) van 265 pk sterk, al dan niet met intelligente vierwielaandrijving (xDrive). De topmotor ligt ook in de performanceversie M340dA xDrive. De benzinemotoren (156 pk in de 318iA tot en met 374 pk in de M340iA xDrive) komen altijd met automaat.

In 2020 volgt de plug-in hybride 330e Touring. Terwijl je met een milde variant bij acceleratie over een extra boost beschikt, kun je met een plug-in (of stekker-)hybride deels elektrisch – en dus zeer zuinig – rijden. De 3 Serie behoort tot het premiumsegment dat populair is onder zakelijke rijders. De wagon bestel je vanaf 45.852 euro, waarna je ‘em desgewenst met allerhande features, optiepacks en uitrustingslijnen kunt uitbreiden. Of kies een Executive Edition waarin populaire accessoires voordelig (lees: tegen lage bijtelling) gebundeld worden. De automatisch te openen en sluiten bagageruimte van de 3 Serie Touring biedt plek aan 500 liter spullen, of 1.510 liter met de achterbank neergeklapt. Het nieuwe model behaalt hoge scores op alle onderdelen van de Euro NCAP-crashtest.

Hier vind je een nieuwe BMW 3 Serie Touring.

2Ford Focus Wagon

Je koopt de Ford Focus Wagon al vanaf 25.375 euro. En hoewel ‘ie sinds 2019 geheel nieuw is heeft het merk de stationcar voor modeljaar 2020 al een update gegeven. Naast verbetering van het Sync3-infotainmentsysteem zijn de toch al schone EcoBoost-benzinemotoren (1,0 of 1,5 liter, van 100 tot 182 pk vermogen) nog zuiniger geworden. Kun je nog even geduld opbrengen: er verschijnt algauw ook een 1.0 EcoBoost met 48 Volt milde hybridetechniek, die 20 tot 50 Nm extra trekkracht levert tijdens het versnellen. Dieselen kun je met 1.5 of 2.0-dCi EcoBlue-motor van 120 tot 150 pk. Een 6- of 8-trapsautomaat is optioneel.

De huidige Focus-generatie is gezegend met een van de fijnste platforms in z’n segment, waardoor ‘ie heerlijk rijdt. Allerhande slimme snufjes verbeteren de gebruikservaring. Denk aan automatisch inparkeren, voetgangersdetectie en de handsfree achterklep. Naast de reguliere Focus Wagon heb je ook de keuze uit de luxe Vignale-uitvoering, de snelle ST (of ‘ST-3’) en de ‘cross-over’ Active. Tegenwoordig is de compacte middenklasse stationwagen al 4,668 meter lang en 1,979 meter breed. Er past liefst 737 liter bagage in de laadbak. Met de achterbank neer en de laadvloer versteld creëer je zelfs maximaal 1.653 liter bagageruimte.

Hier vind je een nieuwe Ford Focus Wagon.

3Mercedes-Benz C-Klasse Estate

De kleinste Estate die premiummerk Mercedes-Benz in de verkoop heeft is die van de C-Klasse. Het model, met een kofferbakvolume van 490 tot 1.510 liter, kun je aanschaffen vanaf 43.245 euro. Afhankelijk van wat je wilt kunnen de prijzen echter oplopen tot bijna 140.000 euro. Vanaf een ton rijd je dan in een van de ‘C43’ of ‘C63’ AMG-performanceversies. Overigens zegt Mercedes ook de reguliere uitvoeringen te voorzien van ‘comfortissues om te activeren en stimuleren’. Met andere woorden: features zoals het instelbare onderstel Dynamic Body Control en het Head Up-Display ondersteunen een sportieve rijstijl. Er is dan ook een ruime hoeveelheid rijassistentie-, multimedia- en veiligheidssystemen standaard. Daarbovenop kun jij je uitleven met de lange optielijst van after-sales accessoires, uitrustingslijnen en packs.

Alleen de instapversie C 180 is met handbak te bestellen, de rest heeft een 9G-Tronic automaat (de performance-uitvoeringen een AMG Speedshift MCT 9G). 4Matic-vierwielaandrijving is optioneel beschikbaar. Benzineversie C 400 heeft 333 pk te verstouwen (de AMG C 63 S zelfs 510 pk), de dieselmotoriseringen lopen van 180d tot 300d (122 tot 245 pk). Sinds 2019 is er de C 200 e, waarbij de milde hybride zorgt voor 160 Nm trekkracht vanuit stilstand. Houd je van een pittige rijstijl maar denk je ook aan de portemonnee, dan heb je twee potentieel zuinige plug-in hybrides: de C 300 e in combinatie met benzine en de 300de-dieselversie.

Hier vind je een nieuwe Mercedes-Benz C-Klasse Estate.

4Renault Mégane Estate

Ook de compacte middenklasser Renault Mégane Estate zal in 2020 als plug-in hybride verschijnen. Daarmee kun je tot circa 50 km volledig elektrisch rijden. De gangbare aandrijflijnen hebben een 1,3 TCe-benzinemotor in de range van 102 tot 163 pk, of een 1.5 dCi-diesel van 115 pk vermogen. Naar wens kun je een EDC-automaat bestellen, die van een dubbele koppeling voorzien is. De huidige generatie Mégane (sinds 2016) deelt z’n platform met het grotere Renault-model Talisman. Daardoor beschik je in de Mégane nu over technieken zoals een adaptief onderstel, vierwielbesturing en de nieuwste veiligheidssystemen. De gezinswagen meet 4,626 meter in lengte en biedt, afhankelijk van de uitvoering, minimaal 449 liter ruimte voor bagage achterin. De Mégane Estate kun je nieuw al vanaf 23.690 euro meekrijgen.

Hier vind je een nieuwe Renault Mégane Estate.

5Skoda Octavia Combi

De vierde generatie Skoda Octavia is eind 2019 onthuld maar nog niet te bestellen. Hij is net wat langer dan de Octavia die de dealer nu nog verkoopt en kent meer luxe (digitale cockpit), comfort (ergonomische, verwarmbare stoelen, 3-zone climatronic) en technologie (SmartLink+ met Apple CarPlay, 360 graden camera). Vooral de binnenruimte – met meer knieruimte voor de achterpassagiers en minstens 640 liter bagage – maakt het wachten op de wagon-uitvoering Combi waard. De nieuwe Octavia ‘iV’ verschijnt voor het eerst als plug-in hybride. Net als de huidige, derde generatie zal de nieuwkomer daarnaast te krijgen zijn met 1.0- en 1.5-benzinemotoren, aangevuld met een 2.0 TSI van 190 pk. Milde hybride ondersteuning is aan te kruisen voor de instapversies.

Op dit moment is het onduidelijk of in ons land dieselvarianten in de verkoop komen of dat de Skoda Octavia opnieuw met een aardgas aandrijflijn verkrijgbaar zal zijn. Maakt het jou niet uit om in de allernieuwste auto te rijden: zolang de voorraad strekt kun je de uitgaande, derde generatie Octavia Combi – met ook een forse laadruimte van 610 tot 1.740 liter – tegen aantrekkelijk lage prijzen kopen. Vanaf 26.355 euro heb je al een rijk uitgeruste Business Edition.

Hier vind je een nieuwe Skoda Octavia Combi.

6Volvo V60 (Cross Country)

Toen Volvo in 2018 de nieuwe V60 presenteerde, bleek de bagageruimte bijna 100 liter gegroeid. Hoewel de maat afhankelijk is van de uitvoering, kun je meestal 529 tot 1.441 liter ruimte verwachten. Die extra grootte is mede te danken aan toepassing van het platform van de grotere Volvo’s S90 en V90. Dankzij deze techniek kan de V60 bijvoorbeeld ook semi-autonoom rijden. De uitrusting is premium, met vele opties voor in- en exterieur. Verder is de huidige V60 gewoon een veelzijdige stationwagon zoals we die van de Zweedse autobouwer kennen: met Scandinavisch vakmanschap en tijdloos design.

Naast de tweeliter benzineversies (190 en 250 pk, vanaf 42.085 euro) en dieseluitvoeringen (150 en 190 pk) zijn er de T6 (340 pk) en T8 (390 pk) Twin Engine plug-in hybrides. Die twee komen standaard met All-Wheel Drive. Alleen de D3-instapdieselmotor is te combineren met handmatige transmissie. Er zijn ook bijzondere V60’s. Wil je af en toe helemaal losgaan op het circuit, dan kan de T8 Polestar Engineered AWD iets voor je zijn. Wil je een SUV-achtige dan is er de V60 Cross Country (vanaf 53.885 euro). De CC beschikt standaard over een stoere exterieuruitstraling, verhoogd onderstel, terreinhulpjes, offroadmodus en AWD. De D4, de enige beschikbare dieselmotor voor de CC, is dan ook geschikt voor een aanhanger tot 2.000 kg geremd gewicht.

Hier vind je een nieuwe Volvo V60 (Cross Country).

7Kia Ceed Sportswagon

Met een nieuw design voor de Ceed richt Kia zich sinds 2018 op een jong en sportief rijderspubliek. Daarom verschijnt de in Europa ontworpen compacte middenklasser tegenwoordig ook in sportieve GT-uitvoering. Ten opzichte van eerdere Cee’d-generaties (toen nog met apostrof in de naam) is de buitenlengte van de Sportswagon (4,605 meter) gelijkgebleven, de kofferbakruimte is echter toegenomen tot 625 liter. Die is te vergroten tot 1.694 liter; op de hogere uitrustingsniveaus helpt de automatische achterklep je bij het in- en uitladen.

De SW is de praktische variant, wil je een fraai gelijnde ‘wagon’ dan kun je ook kiezen voor de ProCeed (vanaf 30.150 euro), een shooting brake. Die heeft wel een lager dak en minder bagageruimte. Als benzinerijder heb je de keuze uit een eenliter turbodieselmotor van 120 pk en een 1,4 liter T-GDi met 20 extra paardenkrachten. Als dieselaar krijg je een 1.6 CRDi-motor in het vooronder, standaard voorzien van een SCR-katalysator om de uitstoot van stikstofoxiden te beperken. Optioneel kun je de DCT7-automaat met dubbele koppeling meekrijgen. De Business Approved-uitvoeringen (vanaf 24.450 euro) zijn speciaal voor jou als zakelijk rijder samengesteld: met de belangrijkste opties tegen de laagst mogelijke bijtelling. Kia geeft 7 jaar garantie op al z’n modellen.

Hier vind je een nieuwe Kia Ceed Sportswagon en hier een nieuwe Kia ProCeed.

Nog geen keuze kunnen maken? Zoek dan direct in het volledige aanbod nieuwe stationwagons.


Genoemde prijzen betreft de fiscale (catalogus)waarde inclusief btw, BPM en de standaard door de fabrikant aangebrachte accessoires. De fiscale waarde is exclusief wettelijke toeslagen en rijklaar kosten.