Cadillac

De Amerikaanse ‘cash for clunkers’-regeling krijgt een vervolg. De beschikbare een miljard dollar voor de sloopregeling was al na een week op. De overheid stelt nu nog eens twee miljard dollar extra beschikbaar.

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft ingestemd met het verhogen van het oorspronkelijke budget voor de sloopregeling met twee miljard dollar. Het geld is afkomstig uit het stimuleringsfonds voor de Amerikaanse economie, waarin bij aanvang 787 miljard dollar zat.

Tot nu toe maakten 250.000 Amerikanen gebruik van de regeling, die vorige week maandag van start ging. Binnen een week was de beschikbare een miljard dollar helemaal op. De ‘cash for clunkers’-regeling heeft een looptijd van ruim drie maanden dus het is nog maar de vraag of twee miljard dollar extra genoeg is.

In tegenstelling tot Europese sloopregelingen is niet de leeftijd van de auto maar het verbruik bepalend of je in aanmerking komt. Amerikanen krijgen een bonus tot 4.500 dollar als ze hun benzineslurpende auto inleveren en een zuiniger exemplaar aanschaffen.