BMW komt met een speciaal submerk voor energiezuinige auto’s. De eerste auto die onder het nieuwe label valt is een volledig elektrisch aangedreven model. Dat heeft persbureau Reuters opgemaakt uit de mond van topman Norbert Reithofer.

BMW komt met een nieuw submerk voor milieuvriendelijke modellen. De Duitsers vegen daarmee de geruchten van tafel dat BMW een vierde merk aan het concern zou willen toevoegen, naast BMW, Mini en Rolls Royce. Het submerk is te vergelijken met het M-label van BMW.

Onder het nieuwe label komt een reeks energiezuinige modellen. Een elektrisch aangedreven model bijt het spits af maar wanneer dat zal zijn laat BMW nog even in het midden. Volgens Reithofer dwingen de huidige belastingsmaatregelen in Europa de autofabrikanten tot het ontwikkelen van elektrische voertuigen.

Hoewel verschillende fabrikanten voorzichtig de eerste stapjes zetten op het gebied van volledig elektrisch aangedreven auto’s duurt het jaren voordat Europa massaal aan de elektrische auto gaat. De beperkte actieradius, de lange laadtijd van de accu’s, de beperkte prestaties en de hoge aanschafprijs maken de elektro-auto voorlopig nog een nicheproduct.