Mercedes E-Klasse Estate

Gisteren konden we al de eerste informatie en foto’s met je delen en vandaag maakt Mercedes de vanafprijs bekend van de nieuwe E-Klasse Estate. De pakezel is met een vanafprijs van 49.900 euro goedkoper dan z’n voorganger.

Mercedes heeft de vanafprijs van de nieuwe E-Klasse Estate vastgesteld op 49.900 euro voor de E200 CGI. Helaas is deze 1.8 turbomotor motor niet direct bij de verkoopstart verkrijgbaar. De E350, met 3,5 liter V6, is de voorlopige instapper bij de benzinemotoren, bij de diesels start het gamma met de E200 CDI. Van deze uitvoeringen zijn nog geen prijzen bekend.

De Estate biedt, naast de maximale laadruimte van 1.950 liter, een aantal extra’s ten opzichte van de sedan. De standaard elektrische achterklep en luchtvering noemden we gisteren al. Daar kun je nog dakrails en het ‘quickfold’ omklapsysteem voor de achterbank bij optellen. Optioneel biedt Mercedes een derde zitrij aan waarmee de E-klasse Estate een zevenzitter wordt.

Van de afgelopen vier generaties ‘T-model’, zoals Mercedes de stationwagen in Duitsland aanduidt, zijn er een miljoen exemplaren verkocht. De nieuwe E-klasse Estate moet dat succes voortzetten. De auto debuteert op de Autoshow van Frankfurt in september en staat in november bij de dealer.