Mazda neemt naar de autoshow van Frankfurt in september de MX5 Superlight mee. Dat is een ‘ultra lichtgewicht versie’ van de MX5. Mazda rept nog met geen woord over eventuele productieplannen.

Op de IAA in Frankfurt probeert Mazda de aandacht naar zich toe te trekken met de MX5 Superlight, een lichtgewicht versie van de MX5. Het opvallende studiemodel heeft geen voorruit en ook het dak ontbreekt ten behoeve van het gewicht.

“Het pure showmodel tilt de inmiddels bekende en alom geprezen gewichtstrategie van Mazda naar een nog hoger niveau, met verbeterde rijdynamiek, wegligging, brandstofverbruik en CO2-emissies. Dit wordt gecombineerd met een uitgesproken design van het exterieur, zonder voorruit en met een sportief onderstel voor de pure roadster rijbeleving,” aldus Mazda in het persbericht.

De Superlight werd ontwikkelt in Mazda’s Europese designstudio in Oberursel, op steenworp afstand van Frankfurt. Voorlopig is de Superlight een conceptcar maar Mercedes heeft met de SLR Stirling Moss laten zien dat een dergelijk concept werkelijkheid kan worden. We wachten rustig af…