Infiniti M

Infiniti komt met een nieuwe sedan in het luxesegment. Het is de derde generatie van de M sedan maar de eerste die naar Europa komt. Deze teaser geeft een voorzichtige hint naar wat we mogen verwachten.

Infiniti komt met een nieuwe sedan boven de G37. In Amerika is de zogenaamde M al langer leverbaar, dit is de derde generatie. In Europa is het voor het eerst dat Infiniti met dit model komt. Een vage teaser moet het Amerikaanse en Europese publiek alvast opwarmen.

De auto staat op het onderstel van de Nissan Fuga, een auto die hier niet leverbaar is. Over de motoren is nog weinig bekend maar reken in ieder geval op de bekende 3.7 V6 en een V8. Die V6 komt waarschijnlijk ook in een toekomstige hybridevariant te liggen. Dat zal een ‘mild hybrid’ zijn, waarbij een kleine elektromotor de zescilinder assisteert bij snel accelereren.

Op de autoshow van Genève in maart liet Infiniti al een dergelijke aandrijflijn zien. De Japanners trekken over tien dagen het doek af van de M sedan, op het Concours d’Elegance van Pebble Beach. Eind dit jaar staat hij in de Amerikaanse showrooms, Europa volgt in de loop van volgend jaar.