Neerlands trots op het Concours d’Elegance in Pebble Beach in de Verenigde Staten. Daar presenteert Spyker de nieuwe C8 Aileron Spyder. Inderdaad, een Aileron met cabriodak.

Spyker schittert op het Concours d’Elegance van Pebble Beach met de C8 Aileron Spyder. De auto heeft een semi-automatisch canvas dak met een glazen achterruit. De bestuurder moet alleen een handel bij de voorruit overhalen waarna het dak zich achter de stoelen elektrisch opvouwt.

Het dak komt beschikbaar in acht verschillende kleuren, waaronder het opvallende oranje dat op de foto’s is te zien. Optioneel levert een Spyker een speciale lederen kofferset die op de afdekplaat van het cabriodak geplaatst kan worden. Net als bij de dichte Aileron komt de Spyder op de markt met een handgeschakelde zesbak of een automaat. Dat laatste is zeer belangrijk voor de Amerikaanse markt.

Voor de aandrijving zorgt een 4.2 V8 met 400 pk, afkomstig van Audi. De Spyder sprint hiermee in 4,5 seconden van 0 naar 100 km/u en bereikt een topsnelheid van 300 km/u. Voor het onderstel van de Aileron riep Spyker de hulp in van Lotus. Een nieuwe optie zijn keramische remschijven. De productie van de Spyder start in maart 2010 in Zeewolde, de orderboeken worden binnenkort geopend.