Bentley maakt ons al weken gek met teasers en vage hints maar vandaag onthult het merk eindelijk de langverwachte ‘new grand Bentley’. Hij heet Mulsanne en verder is er eigenlijk nog weinig bekend. Meer details volgen pas later, zo blijft er toch nog iets te raden over.

Het Concours d’Elegance van Pebble Beach heeft een flinke primeur in huis met de Bentley Mulsanne. Die naam heeft het merk tot het laatst geheim weten te houden maar werd al eerder gebruikt in de jaren ’80. Mulsanne is de naam van de scherpe bocht na het rechte stuk op het circuit van Le Mans.

De Mulsanne is een opvallende verschijning geworden zonder al te veel af te wijken van het bestaande design-DNA. Het meest in het oog springen de twee grote ronde koplampen, die zijn voorzien van LED-techniek. Ernaast bevinden zich nog twee kleinere ronde lichtunits.

De nieuwe grote Bentley heeft brede schouders die overlopen in de achterlichten waarin zich drie opvallende ovalen bevinden. Die vorm komt weer terug in de uitlaatpijpen, een aan elke kant. De achterklep lijkt door de scherp getekende vlakken op de auto te liggen. Bentley ziet de nieuwe Mulsanne als concurrent voor auto’s als de Rolls Royce Phantom en de Maybach-modellen, waarmee de auto hoger in de markt staat dan de Arnage die hij opvolgt.