Infiniti presenteert virtueel de M sedan. In Amerika volgt hij het huidige model op, in Europa is de M nieuw in het assortiment van Infiniti. Het is een sportsedan die alleen met V6 en V8-motoren op de markt komt.

Op het Concours d’Elegance van Pebble Beach in Californië heeft Infiniti virtueel het doek afgehaald van de nieuwe M sedan. De ‘echte’ onthulling van de auto volgt later dit jaar, volgend jaar komt de M sedan op de markt en voor het eerst ook in Europa.

Volgens Infiniti heeft de nieuwe M stylingelementen van de Essence conceptcar, die op de Autosalon van Genève in maart stond. De M heeft ook veel trekjes van de kleinere G sedan meegekregen. In het interieur belooft het merk innovatieve materialen, een geavanceerd klimaatsysteem en superieure audio.

In Amerika komt de auto als M37 en als M56 op de markt. Die eerste heeft een 3.7 V6 aan boord, de M56 is voorzien van een V8 met ‘meer dan 400 pk’. Die laatste komt niet naar Europa maar in plaats daarvan kondigt het merk een V6 dieselmotor aan. Een aardige noviteit op veiligheidsgebied is het dode hoek-systeem, dat obstakels in de ‘blind spot’ ziet en de bestuurder hierop attendeert. Als die niet reageert dan grijpt het systeem zelf in om een botsing te voorkomen.