Lexus Premium Compact Concept

Op de Autoshow van Frankfurt in september onthult Lexus een conceptcar voor een compact premiummodel in het C-segment. Vooruitlopend op de presentatie geeft het merk alvast deze schets vrij.

Het is al langer bekend dat Lexus werkt aan een compact model onder de IS. Op IAA in Frankfurt onthult het Japanse merk een conceptcar die voor negentig procent het uiteindelijke productiemodel laat zien. Pas volgend jaar onthult Lexus de nieuwe concurrent voor de BMW 1-serie en Audi A3.

De auto die in Frankfurt staat zal waarschijnlijk voorzien zijn van hybridetechniek. Ook van de uiteindelijke productieversie komt een hybridevariant op de markt maar in eerste instantie biedt Lexus conventionele aandrijflijnen aan. De hybridetechniek leent de hatchback van z’n sedanbroertje HS, een model dat alleen in Amerika leverbaar is.

Als mogelijke naam voor de nieuwe hatchback circuleert BS maar dat wordt niet door Lexus bevestigd. Het merk geeft nog bijzonder weinig informatie vrij over de auto. Tot aan de autoshow van Frankfurt in september moeten we het met deze schets doen.