Kia geeft de eerste foto’s en informatie vrij van de Venga, de nieuwe B-segment MPV van het merk. De auto komt naast de Soul in het gamma en wordt gepresenteerd op IAA in Frankfurt.

Hier is ‘ie dan: Venga, de compacte MPV van Kia. De Venga is speciaal voor de Europese markt ontworpen en kreeg daarom een Europese naam. Venga komt uit het Spaans en betekent zoiets als ‘kom op’. “De aanduiding Venga roept een aantrekkelijke en levendige associatie op,” aldus Panu Vainamo, General Manager Marketing van Kia Motors Europe. “De naam heeft een moderne beeldvorming die past bij de actieve, stedelijke levensstijl van de Europese consument.” Het is maar dat je het weet.

De Kia Venga is 4,07 meter lang en heeft een wielbasis van 2,61 meter. In de hoogte meet de MPV 1,60 meter waarmee hij het vizier richt op auto’s als de Citroën C3 Picasso en Opel Meriva. De Venga komt met verschillende 1.4 en 1.6-motoren, zowel benzine als diesel. De vermogens lopen uiteen van 75 tot 115 pk.

Alle uitvoeringen hebben standaard ISG aan boord, het start/stop-systeem van Kia dat ervoor zorgt dat het brandstofverbruik wordt gereduceerd. Optioneel levert het merk een panoramisch glazen dak . Kia belooft een grote bagageruimte met een vlakke laadvloer. Op de IAA in Frankfurt maakt de auto z’n debuut, begin 2010 staat ‘ie bij de dealer.