Dit apparaat hier is de Devon GTX. Een Amerikaanse supercar die technisch op de Dodge Viper leunt. Ook de 8,4 liter V10 is afkomstig van Dodge maar levert in de GTX maar liefst 650 pk.

Devon Motorworks is een kleine privé-constructeur uit Los Angelos. Devon was een van de geïnteresseerden om Viper te kopen van Chrysler maar diende een te laag bod in. Het merk presenteert nu met trots de GTX, een supercar die de strijd moet aangaan met de beste sportauto’s ter wereld. Een van de doelstellingen is om met de GTX het ronderecord op de Nurburgring te verbeteren.

De GTX heeft een body die volledig is opgetrokken uit koolstofvezel. De 8,4 liter V10 uit de Dodge Viper laat 650 pk los op de achterwielen, 50 pk meer dan de tiencilinder in de Viper levert. De GTX verbrak onlangs al het baanrecord van het Laguna Seca-circuit in Californië.

De GTX gaat in de Verenigde Staten zo’n 500.000 dollar kosten en daar komt nog 25.000 dollar bij als je voor het Racing Package kiest. Devon hoopt jaarlijks 36 exemplaren te verkopen van de GTX. De productie van het model start aan het einde van dit jaar, begin 2010 worden de eerste exemplaren uitgeleverd.