Productie Cadillac

Je leest het goed. General Motors gaat de productieaantallen verhogen om tegemoet te komen aan de gestegen vraag naar auto’s. Dat meldt Automotive News. De sloopregeling in de Verenigde Staten is een groot succes.

Vorige maand voerde de overheid in de Verenigde Staten de ‘cash for clunkers’-regeling in. Autobezitters krijgen tot 4.500 dollar voor hun oude, benzineslurpende voertuig als ze een nieuwe en zuinigere auto ervoor in de plaats kopen. De vraag naar nieuwe auto’s is als gevolg van de sloopregeling explosief gestegen.

General Motors profiteert daar flink van. Het concern gaat de productie met 60.000 stuks verhogen en verwacht in het derde kwartaal van 2009 35 procent meer auto’s te produceren dan in het tweede kwartaal. In het vierde kwartaal moet daar nog eens twintig procent bijkomen.

De tijdelijke opleving van de autoverkopen is goed nieuws voor de Amerikaanse auto-industrie. De voorraden bij GM zijn geslonken van 1,3 miljoen naar 360.000 voertuigen. Het merk gaat shifts toevoegen in diverse fabrieken en kan zo 1.350 ontslagen werknemers weer aan het werk helpen. Opvallend is ook dat GM spreekt van een stijging ‘in alle segmenten’.