Negen jaar hoorden we helemaal niets van het Engelse sportwagenmerk Noble. Nu is Noble terug met de M600 die de strijd aangaat met de snelste sportauto’s ter wereld.

Als het aan Noble ligt dan vergeten we Ferrari, Lamborghini, Bugatti en alle andere sportautobouwers. De nieuwe Noble M600 veegt de vloer met ze aan. De Engelse sportwagenbouwer deed er negen jaar over om met dit resultaat te komen dus dan mag je best een beetje spierballentaal gebruiken.

Achterin ligt een 4,4 liter V8 afkomstig van Volvo. Door er twee turbo’s op te schroeven weet Noble het vermogen op te voeren tot 660 pk. Met een druk op de knop kan het aantal pk’s tot 457 of 558 worden beperkt. Dankzij het lage gewicht van slechts 1.275 pk kan de Noble M600 zich tot een van de snelste sportauto’s ter wereld rekenen.

Voor het sprintje van 0 naar 96 km/u (0-60 mph) heeft de M600 slechts drie seconden nodig. Pas bij 360 km/u is de koek op. De Noble M600 debuteert op het festival Goodwood Revival in september, de eerste exemplaren worden in november aan de Engelse klanten uitgeleverd.