Na de revolutionaire Roadster komt Tesla nu met de Roadster Sport. Deze is nog sneller en efficiënter dan de ‘gewone’ Roadster. De Sport komt ook in Europa op de markt.

Tesla kondigde de Roadster Sport al eerder aan maar geeft nu meer foto’s en informatie vrij. De Sport heeft een eenvoudigere motor die meer vermogen levert en spaarzamer met stroom omgaat. Hij draait maximaal 14.000 tpm, dat is 1.000 tpm meer dan in de Roadster.

De sport sprint in 3,7 seconden van 0 naar 96 km/u (0 – 60 mph), 0,2 seconden sneller dan z’n minder sterke broertje, wat de topsnelheid en de actieradius van de nieuwe uitvoering zijn maakt Tesla nog niet bekend. De ‘gewone’ Roadster bereikt een snelheid van maximaal 200 km/u en komt 350 kilometer ver op z’n accupakket.

De Sport is uitgevoerd met instelbare vering, koolstofvezel achterspoiler en lamellen in de motorkap. Ook in het interieur past Tesla dit lichte materiaal veelvuldig toe. De handel van de automaat heeft plaats gemaakt voor knoppen en ook het touchscreen is nieuw. Hierop kun je onder andere bijhouden hoeveel vaten olie je al hebt uitgespaard sinds de aanschaf van je Tesla. De prijs zonder belastingen is voor Europa vastgesteld op 112.000 euro, wanneer het model hier leverbaar wordt is nog niet bekend.