BMW presenteert op de IAA in Frankfurt volgende maand de 320d Efficient Dynamics Edition. Met een CO2-uitstoot van 109 g/km is het de schoonste BMW in het gamma en komt de auto in Nederland in aanmerking voor 20 procent bijtelling.

BMW heeft de 320d Efficient Dynamics verder ‘vergroend’ en noemt de extra zuinige uitvoering Edition. De auto heeft een CO2-uitstoot van 109 g/km, dat is slechts 8 g/km meer dan de Honda Insight. BMW geeft voor de Edition een verbruik op van 4,1 l/100 km (1 op 24,4). Het is daarmee de schoonste en zuinigste BMW van dit moment.

In Nederland komt de 320d Edition in aanmerking voor twintig procent bijtelling maar in het persbericht meldt BMW dat de auto vooral gericht is op de Duitse, Italiaanse, Franse en Spaanse markt. De prestaties lijden niet onder de groene aanpassingen, voor het 0-100 sprintje heeft de BMW slechts 8,2 seconden nodig en de topsnelheid bedraagt 225 km/u.

BMW schroefde het vermogen van de 320 dieselmotor terug van 177 naar 163 pk en monteert een speciaal vliegwiel met een contragewicht waardoor de trillingen bij lage toeren worden opgevangen. De auto staat iets dichter bij het asfalt en heeft speciale wielen met turbinedesign. Door de aerodynamische aanpassingen heeft de 320d een Cw-waarde van slechts 0,26. Uiteraard beschikt de Edition over een start/stop-systeem en een schakelindicator die de bestuurder helpt herinneren om op tijd te schakelen.