Audi A8

Audi heeft de nieuwe A8 in Miami voorgesteld. Verwacht geen vernieuwend design of een scala aan nieuwe technieken, de nieuwe A8 borduurt sterk voort op het uitgaande model.

Audi heeft de nieuwe A8 klaar en presenteert de auto in Miami. De auto is gegroeid tot een lengte van 5,44 meter, waarvan 2,99 meter tussen de wielen. Dat belooft veel goeds voor de beenruimte achterin. De achterpassagiers worden naar wens verwend met ventilerende en masserende stoelen. Optioneel levert Audi aparte fauteuils achterin.

De nieuwe A8 is uiteraard weer voorzien van een aluminium spaceframe. Aan de voorkant monteert Audi nogal opzichtige LED-dagrijverlichting. Daar blijft het niet bij, zowel de koplampen als de achterlichten zijn voorzien van LED-techniek. Audi is bij het ontwerpen van de A8 behoorlijk conservatief te werk gegaan. De auto oogt wel erg behoudend en dat terwijl vernieuwing in dit segment erg belangrijk is. Het interieur heeft wél een volledig nieuwe lijnvoering en wordt opgefleurd door sfeerverlichting.

Op technisch gebied heeft de nieuwe A8 weinig nieuwtjes. De adaptieve cruise control remt wanneer nodig af totdat de auto stilstaat en de nachtzichtassistent kan voetgangers herkennen. De nieuwe A8 komt in eerste instantie met een dieselmotor en een benzinekrachtbron op de markt. Die laatste is een 4.2 V8 met 373 pk. De dieselmotor is een 372 pk sterke 4.2 V8 TDI, later volgt nog een 3,0 liter TDI met start/stop-systeem die slechts 159 g/km CO2 uitstoot. De nieuwe A8 staat in april in de showroom met een vanafprijs van 113.900 euro.