Fritz Henderson

GM-baas Fritz Henderson staat na slechts acht maanden alweer op straat. Ed Whitarce volgt de gevallen topman voorlopig op, totdat er een definitieve oplossing is.

CEO Fritz Henderson van General Motors moet na slechts acht maanden alweer vertrekken. Hij sleepte GM door een faillissement maar moet nu om onduidelijke redenen zijn spullen pakken. Zijn tijdelijke opvolger is Ed Whitarce. Hij zal de komende maanden GM leiden totdat er een nieuwe topman is gevonden.

Henderson is tijdens een vergadering van de Raad van Bestuur om op te stappen. “Henderson heeft de zware taak gehad om GM te leiden tijdens een moeilijke periode met veel veranderingen. Nu is het tijd voor nieuwe veranderingen,” aldus de kersverse topman Ed Whitarce. De werkelijke reden van het vertrek van Henderson blijft daarmee onduidelijk.

Henderson trad in maart aan als vervanger van de gevallen topman Rick Wagoner. Die moest onder druk van de Amerikaanse overheid vertrekken na het voeren van jarenlang slecht beleid. Zonder overheidshulp had dit wanbeleid de ondergang van GM kunnen betekenen. Het Witte Huis benadrukt in een verklaring dat het ontslag van Henderson ditmaal geen beslissing is van de overheid maar van de Raad van Bestuur.