Mitsubishi heeft de eerste foto’s en informatie van de RVR vrijgegeven. Dat is een compacte crossover die onder de Outlander in het gamma komt.

Mitsubishi breidt de SUV-lijn uit met de RVR. Die is met een lengte 4,30 compacter dan de Outlander. Het merk spreekt zelf van een crossover, omdat de auto het midden houdt tussen een hatchback en een SUV. In Japan wordt de RVR alleen geleverd met een 1.8 benzinemotor, voor Europa komt daar nog een dieselmotor bij.

Mitsubishi zegt dat de RVR door z’n compacte afmetingen en lage gewicht een gunstig benzineverbruik heeft. Helaas geeft het merk in de summiere informatie nog geen ondersteunende cijfers vrij. Mitsubishi maakt nog geen gebruik van compacte turbomotoren dus de RVR zal in z’n segment geen nieuwe standaarden zetten.

Een naam voor Europa is nog niet bekend, hoewel ‘Outlander Sport’ circuleert in het geruchtencircuit. In Japan zal de auto de naam RVR krijgen. Daar wordt de auto ook het eerst gelanceerd in het voorjaar van 2010, enkele maanden later volgt Europa. De RVR zal over de hele wereld geleverd gaan worden, tot in Noord-Amerika aan toe.