De dalende lijn in de autoverkopen blijft aan. In november daalde de verkoop van nieuwe auto’s met 7,1 procent. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van Rai, Bovag en RDC.

In november zijn er 27.682 auto’s geregistreerd. Dat 7,1 procent minder dan in november 2008, toen de daling 24 procent bedroeg ten opzichte van dezelfde maand in 2007. Het was de eerste maand waarin de crisis echt zichtbaar werd in de Nederlandse showrooms. Over heel 2009 staat de teller op -23 procent, daar gaat de decembermaand weinig meer aan veranderen.

Renault, Ford, Toyota en Opel – die vier best verkochte merken afgelopen maand – wisten tegen de trend in meer auto’s te verkopen. Volkswagen beleefde een slechte maand en zag de verkopen met ongeveer een derde afnemen. In december zal duidelijk worden wat het best verkochte merk van 2009 wordt. Volkswagen staat op dit moment slechts 37 auto’s voor op Toyota – dat wordt dus nog spannend.

De Ford Fiesta was in november met afstand de best verkochte auto. De drieling Toyota Aygo, Peugeot 107 en Citroën C1 volgt in die volgorde op de tweede, derde en vierde plaats. De Renault Clio completeert de top 5. De Renaults Megane en Scenic, Suzuki Alto en Fiat Panda kenden een goede maand. Het aantal registraties van de Volkswagen Passat, Ford Mondeo, Peugeot 308, Daihatsu Cuore, Citroën C5, Honda Civic en Renault Laguna zijn daarentegen meer dan gehalveerd vergeleken met een jaar geleden.