De SUV die Dacia dit najaar introduceert, is al gereed. Dat kunnen we afleiden uit foto’s die op het internet zijn verschenen.

Het budgetmerk Dacia presenteert in september, op de Duitse autoshow IAA, een nieuwe SUV. Daarna moet het model volgend jaar in de Nederlandse showrooms staan. Inmiddels is de auto al gespot. Een Roemeense Dacia-fansite heeft een aantal foto’s gepubliceerd waarop de productieversie van de nieuweling aan de buitenzijde te zien is.

De eerste SUV van het merk heeft nog geen naam. Graag hadden we wat van het sportieve en stoere ontwerp van de Dacia Duster conceptauto teruggezien in de SUV, maar helaas gaat het om een design zoals we dat gewend zijn van het budgetmerk. Het is – door het ontbreken van officiële informatie – nog onduidelijk of de SUV gebaseerd is op deze concept MPV of op de Qashqai van zustermerk Nissan.

Met de nieuwe Dacia breidt het merk haar gamma uit naar boven. Het is dan ook onwaarschijnlijk dat de auto onder Dacia’s huidige budgetplafond van 10.000 euro blijft. Aan de andere kant wordt van Dacia geen verkoopprijs boven de 20 mille verwacht. En dan heb je toch een ruime auto die het goede van de Sandero en Logan MCV lijkt te combineren.