Tijdens een standaarduitwijkproef die alle testauto’s van het Duitse tijdschrift Autobild afleggen is de Daihatsu Cuore bijna omgevallen. Dankzij de ervaren testrijder kwam de auto weer op vier pootjes terecht.

Het Duitse tijdschrift Autobild voerde voor een multitest met andere stadsauto’s een standaard uitwijkproef uit met de Cuore. De kleine Japanner zorgt voor een onaangename verrassing en kiept bijna om in de test. Alleen dankzij adequaat optreden van de ervaren testrijder kan de auto weer ongeschonden terug naar de importeur.

De Cuore vertoont een hoge mate van instabiliteit en dat kan gevaarlijke situaties opleveren. Dat auto’s omkiepen bij deze routinetest is een zeldzaamheid maar niet voor het eerst. Daihatsu in Duitsland gaat bekijken of de Cuore met andere stabilisatoren en grotere wielen kan worden uitgerust om de veiligheid van het stadsautootje te verbeteren.

Daihatsu levert ESP niet langer als optie op de Duitse markt omdat er niet voldoende vraag zou zijn naar het systeem. Ook in Nederland is het stabiliteitssysteem van de optielijst verdwenen, alleen de duurste Complete-uitvoering (16.345 euro) is standaard voorzien van ESP.